banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

ÇÖL VARANI VE ÇİZGİLİ SIRTLAN KÖY OKULLARINDA

 


 
Şanlıurfa bozkırlarında yaşayan Çizgili Sırtlan ve Çöl Varanı gibi koruma öncelikli türlerin tanıtılması ve korunması için köy okullarında eğitimler devam ediyor. Eğitimler gönüllü eğitmenlerden oluşan beş kişilik eğitim ekibiyle düzenleniyor.

Urfa doğasının keşfedilmesi ve korunması için köylülerle beraber yürütülen çalışmada Urfa bozkırlarına özgü olan Çizgili Sırtlan, Çöl varanı ve Şanlıurfadaki nadir olan türlerin yaşam alanlarının belirlenmesi, bu türlerin yöre insanı tarafından daha çok tanınması ve korunması hedefleniyor.

Yapılan bu çalışmalar, Birecik Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi ve Doğa Derneği ortaklığı, Birleşmiş Milletler GEF Küçük Destek Programı (SGP) tarafından desteğiyle yürütülen Urfa Doğası Koruma Projesi kapsamında gerçekleştiriliyor.

Doğa Derneği Bölge Sorumlusu Turan Çetin yaptığı açıklamada, Bölgemizde bir çok köy okulluna doğa eğitim çalışmları uyguladık, uygulama yapılan köy okullarının geri dönüşümünü takip ediyoruz ve çok olumlu sonuçlar alıyoruz dedi. 
 
Çetin;  Şanlıurfa Doğası Tüm Avrupa ölçeğinde önemli bir doğaya sahiptir, Avrupanın hiç bir yerinde olmayan nadir ve ender türler bölgemizde doğal olarak yaşamaktadır. Bu doğaya sahip çıkılmadığı taktirde son 5 yılını yaşamaktadır. Tüm Şanlıurfadaki yetkililerin bu doğal zenginliğe sahip çıkması gerekmektedir. dedi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.