banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Ekonomi Başkanı Hıdır Toprak

CHPli Akaydından ilginç Kusturica sorusu

İNTERNETHABER.COM- CHPli Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, soykırımı savunan Sırp yönetmen Kusturicayı protesto için Altın Portakal Festivaline katılmayacağını açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günaya tepki gösterdi.

Bakan Günayı ayıpladığını açıklayan CHPli başkan, asıl hedefin CHP olduğunu iddia etti. Kusturicayı 25 Haziranda Bursada ağırlayan AK Partili belediyeyi örnek gösteren Akaydın, Kusturicayı büyük bir muhabbetle törenle ağırlarken, neden sesini çıkarmamışlar? diye sordu.

Prof. Dr. Mustafa Akaydın, NTVye konuştu. Mustafa Akaydın, Günayın kararının altında siyasi baskı yapttığını savunarak şunları söyledi:

KÜLTÜR KALKIŞMASI

Belki en önemli ulusal organizasyonumuzdur. Biz kültür ve sanatın içine siyasetin ve siyasi kışkırtmaların karıştırılmasını doğru bulmuyoruz. Ben bu söylemlerde bulunan insanları açıkça ayıplıyorum. Bu Türkiyede kültür çatışması anlamında kalkışma hareketidir.

GÜNAYI AYIPLIYORUM

Kültür Bakanı Ertuğrul Günayı da ayıplıyorum. Festival için Kültür Bakanına davetiyeyi bizzat verdim. Sayın Bakanla aynı üslupla konuştuğumuzu sanıyordum.

Kusturica: Türkiyeyi seviyorum

Eleştirilerin odağındaki isim Emir Kusturica Türkiyeye geldi. Sırp yönetmen Kusturica, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın boykotuyla ilgili olarak şunları söyledi: Bu konuda yorum yapamam ancak ben Türkiyeyi seviyorum. Daha önce de geldim. Türkiyenin çayı çok güzel, burada çay içmek istiyorum. Ben ülkemi tanıtmak için buradayım. 

SİYASİ KIŞKIRTMA

15 gün önce Antalyalıya yaşatılmaya çalışılan Oktoberfest (bira festivali) olayıydı. Basında yer aldı. Burada da bir takım kışkırtıcılıklar yapıldı.
Günayın kültür ve sanata gerçekten önem verdiğine inanıyorum. Ama üst makamlardan baskı altında kalmıştır diye düşünüyorum.

Kusturica bütün dünyanın tanıdığı bir şahsiyet. Emir Kusturica, 15 sene önce yanlış şeyler söylemiş ve Bosna halkını incitmiştir. Tahmin ediyorum onun gelişi günah çıkarma anlamını da içeriyor. Biz Geceyarısı Ekspresini yapımcılarını da da davet ettik. Antalya Cezaevinin konforunu da göstermek istedik. Biz hoşgörülü bir milletin çocuklarıyız.

TERÖRİSTELERİ TEZAHÜRATLA KARŞILADIK

Kuzey Iraktan gelen teröristleri bile Haburda neredeyse hakimlerimizle tezahüratlarla karşıladık. Pişmanlıklarını kabul etmedikleri halde yok siz pişman oldunuz dedik. Böyle bir milletin çocuklarıyız.

MUHABBETLE AĞIRLADILAR

Bu bir siyasi kışkırtmadır. Kışkırmayı yapan ajansın adı belli, başlattığı tarih belli.  AKPli belediye başkanı Bursada 25 Haziranda Emir Kusturicayı büyük bir muhabbetle törenle ağırlarken, neden sesini çıkarmamışlar? Bunun açıklamasını yapsınlar merak ediyorum.

CHPLİ BELEDİYE BAŞKANINA CİDDİ BİR SALDIRI VAR

Burada CHPli belediye başkanının yaptığı etkinliğe siyaset karıştırmak gibi ciddi bir saldırı var. Bursa belediyesi ile bunu ilişkilendirdiğiniz zaman bundan daha iyi örnek olmaz diye düşünüyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.