banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Ceylanpınar'da Kürdçe tiyatro sahnelenecek

tarafından çocuklara yönelik "Çiya Gihişt Behre" yetişkinlere yönelik "Tu Ki Ye" adlı tiyatro gösterisi sahnelenecek.
Ceylanpınar Belediye Başkanlığı Sosyal ve Kültürel etkinlikleri çerçevesinde 22 Mayıs 2010 Cumartesi günü saat 13.00'da ilçenin Kapalı Semt Pazarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından çocuklara yönelik "Çiya Gihişt Behre ", ayni gün yetişkinlere yönelik "Tu Ki Ye" adlı tiyatro gösterisi sahnelenecek. Ceylanpınar Belediyesinin Kültür hizmeti olan tiyatro gösterileri ücretsiz ve halka açık olacağı bildirildi.
Elvan Koçer, Özcan Ateş, Yavuz Akkuzu, Mesut Erenci, Leyla Batgi, Mehmet Musaoğlu ve Kemal Ulusoy gibi oyuncuların rol aldığı "Tu ki ye" adlı oyunun dekor ve kostümü Serdar Geren, ışığı Bayram Can, müziği Yılmaz Kulptekin kondüviti ise Hasan Bükey tarafından hazırlandı. Güncel koşullarda yaşanan sorunlarla insanların dar alanlara hapsedildiğini anlatmaya çalışan oyunda bu ezberi bozup, hayal aleminin gizemi ve derinliğinden faydalanarak, hayata dair her şeyi başka yer ve zemine taşımayı deniyor.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.