banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

'Cep telefonları amatör fotoğraf makinesi kullanımını azalttı'

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde fotoğraf makinesi ve kamera tamirciliği yapan Aziz Kurt isimli esnaf, cep telefonlarında kamera özelliklerinin gelişmesi nedeniyle, amatör fotoğraf makinesi kullanımının günden güne azaldığını söyledi.

Cep telefonlarında kamera özelliklerinin gelişmesi nedeniyle amatör fotoğraf makinesi kullanımında azalma yaşandığını dile getiren Kurt, “Cep telefonu kullanımı yaygınlaştığı ve kamera özellikleri geliştiği için amatör makinelerin kullanımında azalma görüyoruz. Ama buna paralel, profesyonel olarak fotoğraf çeken müşterilerimiz de artıyor.” dedi.

Özellikle Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle kendilerinin de olumsuz etkilendiğini belirten Kurt, şunları söyledi: “Ayrıca son yaşanan olaylar bizi de etkiledi. Çünkü Diyarbakır’da fotoğraflar genellikle tarihi yerlerde çekilir, tarihi objeler daha çok ilgi çeker. Kentte tarihi objeler daha çok Sur ilçesindedir. Mevcut gündemden dolayı insanlar Sur içine fazla giremiyorlar. Bu da iş yoğunluğumuzu biraz da olsa azaltıyor.”

Sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde değil, Türkiye’nin çeşitli illerinden de müşterileri olduğunu ifade eden Kurt, “Bu işyerini ustam açtı. Ben de onun yanında yetiştim. 21 yıllık bir deneyimim var diyebilirim. Profesyonel çaptaki fotoğraf makinesi ve kameraların tamirini yapıyorum. Makinelerdeki ERROR hatası, kart yuvası hatası, lenslerde netlik hatası ve diğer sorunları gidermeye çalışıyorum. Taleplerden dolayı 3 yıldır kameralara da bakıyorum. İstanbul’dan, Ankara’dan ve diğer illerden haber ajansları aracılığıyla gelen müşterilerimiz oluyor. Elhamdulillah ekmeğimiz çıkıyor, kimseye muhtaç olmuyoruz.” diye konuştu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.