banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Çelikin Kursiyerleri Sergi Açtı

 

Ressam Muharrem Çelik Balıklıgöl resim atölyesinde verdiği 3 aylık resim kursunun sonunda kursiyerlerinin resim sergisini gerçekleştirdi.

    Türkiye yazarlar birliği Şanlı Urfa şubesi ile Ş.Urfa yeni şehir halk eğitim merkezi işbirliğiyle düzenlenen resim kursu eğitmenliğini Ressam Muharrem Çelik yaptı. Üç aydır devam eden kursta 28 kursiyer kurs bitirme ve başarı belgesi almak için düzenlenen resim sergisi törenine yoğun ilginin olduğu görüldü. Yağmurlu havada kutsal mekanlardan biri olan Balıklıgöl Rızvaniye Külliyesi’nde  sanatseverler bir araya geldi. Açılışa yoğun bir protokolün olduğu görülen sergide Ressam Muharrem Çelik duygularını şöyle ifade etti. ‘’Bizler bu gün sanat adına yağmur soğuk demeden bir araya geldik. Kursiyerlerimde 3 ay önce Urfa’nın sıcaklıklarının 40 derecelere ulaştığı dönemlerde benimle beraber burada çalıştılar. Bu gün o çalışmanın neticesini alıyorlar. Gençlere sahip çıkıldığı zaman onlar ülkesine milletine hizmet ederler ve hayırlı güzel işlere imza atarlar. Bugün 28 gencimizin yüz sulu boya ve karakalem tekniğinden yapılan eserlerini izliyoruz. Hepsinin ayrı bir anlam ve önemi vardır. Bu eserler gençlerimizin ruh güzelliklerini, hayal dünyalarını bize gösteriyor. Bizde onlara sahip çıkalım. ‘’ diye duygularını aktardı. Milli eğitim müdürü adına müdür yardımcısı Temel Büyük Budak ve Türkiye Yazarlar Birliği Ş. Urfa şube başkanı Cuma Ağaç da birer konuşma yaparak ve Ressam Muharrem Çelik’e plaket takdim ettiler. Temel Büyük Budak ‘’Milli eğitim olarak gençlerimizi birçok kanalda eğitiyoruz bunlardan biri halk eğitim merkezlerimizdir. Halk eğitim merkezleri halkımızın istek ve beklentileri doğrultusunda çeşitli kurslar açıp onların eğitimine gelişmesine katkıda bulunur. Bugün onlardan birine tanık oluyoruz. Bu anlamda Halk Eğitim müdürümüz, Yazarlar Birliği başkanımız ve Ressam Muharrem Çelik Beyi kutluyor kursa katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum’’ dedi. Cuma  Ağaç Bey de ‘’ TYB Ş. Urfa şubesi olarak Rızvaniye Külliyesi’nde birçok kursumuzu Yeni Şehir Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açmış bulunmaktayız. Bunlardan resim, hüsnü hat, ebru, ney, ingilizce vb.dir diyerek bu kurslarımıza katılan hemşerilerimiz kendi yetenekleri doğrultusunda özel yeteneklerini keşfedip çeşitli çalışmalar yapmaktadırlar. Tabi ki yazarlar birliği olarak bizler yazıyor, yazdıklarımızı çeşitli kanallar aracılığıyla sizlerle paylaşıyoruz. Bugün yazar üyemiz Ressam Muharrem Çelik gençlerin duygularını yazma yerine çizip boyatarak bizlere aktarmıştır. Bu da bilim ve sanat açısından önemli bir vurgudur. Sergimize katılan değerli protokole teşekkür ediyor hocamızı ve gençlerimizi kutluyoruz.’’ dedi. Akabinde sergi açılışına geçildi. Sergiye milli eğitim müdür yardımcısı Mehmet Sarmış Bey, Yeni Şehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Karavelioğlu yardımcısı, Celal Elmas Bey, Mehmet Akif İnan İ.Ö.O. Müdürü Mehmet Göbek Bey, Evlendirme Dairesi Müdürü Ali Uluyardımcı, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Fuat Keşküş, Yazarlar Birliği yönetim kurulunun yanı sıra halk ve öğrenciler katıldı. Sergi bir hafta boyunca sanatseverlerin izlenimlerine açık kalacak.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.