banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

'Cazibe Merkezi Urfa'ya start verildi

Şanlıurfa Valiliği'nde Vali Nuri Okutan başkanlığında, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) heyeti ve ilgili kurumların katılımıyla "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (2010) Şanlıurfa Hazırlık Çalışmaları" toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Vali Okutan'ın yanı sıra DPT Genel Müdürü Nahit Bingöl, DPT Daire Başkanı Serkan Valandova,  DPT uzmanları, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Beyazgül, Ticaret Sanayi Odası Başkan Vekili Osman Baysal,  Vali Yardımcıları, ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı.

DPT tarafından "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Kapsamında" 12 ilden biri olan Şanlıurfa 2010–2012 arasında desteklenecek olup, üç yıllık zaman diliminde gerçekleştirilecek olan bu çalışma, kentte büyüme merkezleri oluşturarak ekonomiyi canlandırma kapsamında yürütülecektir. Diyarbakır pilot uygulamasından sonra, ikinci periyod da desteklenecek olan Şanlıurfa'ya 3 yıl içerisinde 60 milyon TL'lik bir kaynak aktarılacak.

DPT, yapılacak bu çalışmanın yürüme şeklini ve kaynaklardan nasıl yararlanılacağını toplantı esnasında bir slayt eşliğinde katılımcılara sundu.  DPT, Diyarbakır pilot uygulamasının örneklerini aktardı. Şanlıurfa Valiliği tarafından hazırlanan ve desteklenmesi gereken projeleri aktaran sunumla toplantı devam etti. Aktarılan sunumda bu büyüme ve kalkınma projesinden istifade edilmesi gereken projeler; "Antik Edessa Kentindeki Mağaraların turizme kazandırılması ve besiciliğin desteklenmesi projesi, Sokak Cephe Sağlıklaştırılması ve kültür adası projesi, Kale Eteğinin turizme kazandırılması projesi, Haşimiye Meydanının tarihi dokusuna kavuşturulması projesi, GAP Vadisi Projesi ve Çok amaçlı kültürel Salon Projesi" başlıkları altında toplandı.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, "Şanlıurfa değer temelli bir vizyona sahiptir. Şanlıurfalılar olarak, tarihte üstlendiğimiz vizyonu ve misyonu tekrar üstlenmek istiyoruz. Şanlıurfa tarımını, turizmini, sanayisini daha ileriye götürebilmek için DPT'nin aktardığı kaynakla uygulacak projeleri masaya yatırdık. ‘Antik Edessa Kentindeki Mağaraların turizme kazandırılması ve besiciliğin desteklenmesi projesi, Sokak Cephe Sağlıklaştırılması ve kültür adası projesi, Kale Eteğinin turizme kazandırılması projesi, Haşimiye Meydanının tarihi dokusuna kavuşturulması projesi, GAP Vadisi Projesi ve Çok amaçlı kültürel Salon Projesi'ni desteklenecek projeler olarak DPT heyetine sunduk. Bu projeler üzerinde gerekli fizibilite çalışmalarını uzun bir zamandır yapıyoruz. Karşılıklı görüşmelerimizle en uygun projelere ivedilikle kaynak aktarımını sağlamak konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Bugün bu toplantıyla Cazibe Merkezleri Projesi'ne dahil edilen Şanlıurfamız için çalışmalara start verilmiş oluyor. Öncelikli hedef tabii ki istihdamı artırabilmek ve büyümeye katkıda bulunabilmektir. Bu kaynağı şehrimiz için yerinde kullanmak ve bölgenin çekim merkezine haline gelmek için bir fırsat olarak düşünüyoruz. Bu sebepten başta valiliğimiz olmak üzere, belediyemiz, üniversitemiz, ticaret sanayi odamız, GAP idaremiz tüm ilgili kurumlarımızla ve ilgili stklarla temas halinde yürüttük bu çalışmayı. DPT'nin de katkılarıyla çalışmalarımızı daha da ilerleteceğiz. Projeleri hazırlarken emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

DPT Genel Müdürü Nahit Bingöl, "Öncelikle Şanlıurfa'dan çok etkilendiğimizi belirtmek isterim. Bizler bu projenin hayata geçirilmesi için ilk aşamada olan Şanlıurfa'ya gelirken bu kadar hazır bir tablo ile karşılaştığımız için çok mutlu olduk. Şanlıurfa öncelikle vizyonunu, misyonunu ve yapacaklarını çalışmış ve çok hazırlıklı. Bu da Cazibe Merkezleri Projesi'ni hayata geçirmek için çok çok önemli bir aşamadır. Şanlıurfa'nın projelerini Sn. Valimiz bizlere aktardı ve gördük ki Şanlıurfa kararlı bu kararlılık da başarmanın en büyük öncülüdür. Artık aşama aşama çalışmalar yürüyecektir ve 3 yıllık çalışmanın Şanlıurfa'ya büyük bir ivme kazandıracağı ortadadır" dedi.

Toplantının ardından DPT heyeti Şanlıurfa'da proje uygulamalarının yapılacağı alanları Vali Okutan ile birlikte gezdiler ve bilgi aldılar.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.