banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Çarmelik Kervansarayı onarılıyor! Çarmelik Kervansarayı nedir-nerededir?

 

Şanlıurfa kent merkezinde bir taraftan Kale Eteği ve Kızılkoyun projelerini yürüten diğer taraftan tescilli köprülerle, kapalı çarşıdaki tarihi hanlarda yaptığı restore uygulamaları ile dünyanın en eski yerleşim yeri olarak bilinen Şanlıurfa'yı hak ettiği tarih turizmine ulaştırmak için titizlikle çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, Çarmelik Kervansarayı'nı özüne uygun yaşatmak için kolları sıvadı.

Bozova ilçesine bağlı Büyükhan mahallesinde yer alan ve tarihi 17. yüzyıla kadar dayanan Çarmelik Kervansarayında önceki yıllarda da restore çalışmaları başlatılmış ancak çalışmalar yeni bulguların elde edilmesi ve keşif artışına gidilmesi ile uzatılmıştı.

Kent merkezi ve ilçelerde sürdürülen restore çalışmaları kapsamında tarihi tekrar gün yüzüne çıkartan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların takdirini topluyor .

Evliya Çelebi'nin 'Seyahatname'sinde bahsettiği Çarmelik Kervansarayı'nda Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak yapının herhangi bir hasar almaması için güvenlik tedbirleri aldı. Ardından yapının kuzey giriş tarafında mevcut olan betonarme döşemeyi kaldıracak olan Büyükşehir Belediyesi, daha sonra giriş merdiveni yerine yontu taşından bölümler yerleştirecek. Mevcut yapıda sıva sökülme işlemlerinin devam ettiği kervansaray, yapılan araştırmalarla özüne uygun bir şekilde tekrardan tarihe kazandırılacak.

BÜYÜKHANLILARDAN BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

Kervansaray'daki çalışmaları takip eden Büyükhan kırsal mahalle sakinleri ise yaklaşımından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür ettiler. Kervansaraydaki restorasyon çalışmalarının ardından bölgenin turizme kazandırılacağını belirten vatandaşlar, "Büyükşehir'in çalışması ile mahallemiz kalkınıyor. Tüm bunlarla birlikte böylesine önemli bir konuda duyarlılık gösterdiği için başta Başkanımız Nihat Çiftçi'ye ve ekibine teşekkürlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.