banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Canlar Cemevi inşaatı için birlik oldu
Belediye Nikâh Salonu’nda yapılan konsere Kısas Belediye Başkanı Ali Ersöz, Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi Başkanı Kemal Atalar ve çok sayıda alevi vatandaş katıldı. Çok sayıda davetlinin de katıldığı gecede, bilet fiyatları 20 TL’den satışa sunuldu.

Konser etkinliği Van’da hayatını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Garip Kamil, Ali Ekber Eren, Dertli Divani, Berrin Sulari ve Gülcihan Koç’un sahne alacağı konser öncesinde Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi Başkanı Kemal Atalar, bir konuşma yaptı.  Atalar, konuşmasında birlik mesajları verirken, tüm canların Cemevi inşaatına destek vermesi istedi.

 

Garip Kamil, duygu dolu anlar yaşattı

Konuşmaların ardından ilk olarak sahneye Garip Kamil çıktı. 1962 yılında Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde dünyaya gelen ve bebekken geçirdiği hastalık sonucunda iki gözünü de kaybeden asıl adı Kemal Tezverdi olan Garip Kamil, sahnede söylediği deyişlerle duygu dolu anlar yaşattı. En çok beğenilen ‘Bektaş Dost’ parçasını da seslendiren Garip Kamil, söylediği birbirinden güzel deyişlerin ardından sahneyi Berrin Sulari’ye bıraktı.

 

Sulari, seyircilerle diyet yaptı

Âşık Davut Sulari'nin torunu Berrin Sulari de söylediği parçalarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Sahneden konukların bulunduğu kısma inerek parçalarını seslendiren Sulari, bazı izleyicilerle zaman zaman diyet yapmayı da ihmal etmedi. Sulari ise eserlerini seslendirdikten sonra yerini Dertli Divani’ye bıraktı.

 

Dertli Divani, destek istedi

Şanlıurfa’nın Kısas Beldesi’nde dünyaya gelen asıl adı Veli Aykut olan Dertli Divani ise, deyişlerinden önce alevi canlara yapımı devam eden cemevine destek verilmesini istedi. Konsere verilen bu desteğin devamlı olmasını temenni eden Dertli Divani, biran önce bu cemevinin bitirilmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra deyişlerini seslendiren Dertli Divani, kısa süre sahnede kaldıktan sonra yerini Ali Ekber Eren’e bıraktı.

 

Fıkralarıyla konsere renk kattı

1956 yılında türkülerin harmanı olan Sivas'in Divriği ilçesinin Sincan nahiyesinde dünyaya gelen Ali Ekber Eren de, söylediği eserleriyle izleyicilerden tam not aldı. Ali Ekber Eren, zaman zaman fıkralarda anlatarak izleyicilere neşeli anlar yaşatarak, konsere ayrı bir renk kattı.  Eren’in söylediği ‘Ben Aklımı Gözlerine Takmışım’ parçası ise izleyicilerin en çok beğendiği eser oldu. Eren de, daha sonra gecenin son sanatçısı Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülcihan Koç’a bıraktı.

 

Gülcihan Koç, keyifli anlar yaşattı

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar en çok sahnede kalan isim olan Gülcihan Koç, izleyicilere unutulmaz bir gün yaşattı. Söylediği birbirinden güzel parçalarıyla geceye damga vuran Gülcihan Koç, izleyicilerle de sürekli diyet yaptı. Uzun süre sahnede kalarak üst üste eserler seslendiren Gülcihan Koç, 16. yüzyılda yaşamış, Türk halk şairi, ozan Pir Sultan Abdal’ın deyişlerini de seslendirdi.

Konser etkinliği Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi Yönetimi tarafından gecede emeği geçenlere plaketler takdim edilmesiyle sona erdi.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.