banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Camii ve kuran kursu temeli dualarla atıldı


Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcıları Mehmet Fevzi Yücetepe, Emin İzol, Mahmut Kırıkçı, Ahmet Al, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreni Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fakıbaba, Şanlıurfa Belediyesi olarak halkın ortak kullanım alanlarından biri olan camilerin bakım ve onarımına, temizliğine büyük önem verdiklerini belirterek, 2004 yılından bu yana çok sayıda camii ve kuran kursu yeri bağışladıklarını söyledi.

Fakıbaba, “Halkın ibadetlerini rahatlıkla yerine getirmeleri için camilerin temizliğine çok dikkat ettik. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurduğumuz ekipler sayesinde camilerimizde önemli hizmetler yaptık. 9 yılda çok sayıda camii ve kuran kursunun inşa edilmesine katkı sağladık. Şehrin muhtelif yerlerinde taziye
evleri yaptırdık. Bugün burada temeli atılan Camii ve Kuran Kursu Külliyesinin arsası Şanlıurfa Belediyesi’nce tahsis edilmiştir. Emeği geçenlere bende teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Camii ve Kuran Kursu Külliyesinin temel atma törenine geçildi. Okunan dualar ve salavatlar eşliğinde Osmangazi Mahallesi Camii ve Kuran Kursu Külliyesinin temeli atıldı.

Şanlıurfa’nın Osmangazi Mahallesi’nde Şanlıurfa Belediyesi’ne ait 1539 etrekarelik ala üzerinde temeli atılan toplam 4000 metrekarelik inşaat alanı bulanan Camii ve Kuran Kursu Külliyesi bodrum, zemin kat ve 1. kat olmak üzere toplam 3 kattan oluşuyor. Yaklaşık 2 Milyon TL’ye mal olması beklenen Camii ve Kuran Kursu Külliyesi hayırseverlerin desteğini bekliyor.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.