banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Çağlayan Okulları kültür merkezini Bakan Çelik açtı

Çağlayan okulları yöneticilerine seslenen Çelik, "Bu ihtiyacı görüyor, ama yeni ihtiyaçlar ve aynı dayanışma ile yeni ihtiyaçları da gidereceğinize inanıyorum. Sizler dünyada, Türkiye'de çok şeyler yapıyorsunuz Şanlıurfa'yı da öne çıkarmak için gayret gösteriyorsunuz” diyerek hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Çağlayan Okulları Genel Müdürü Taner Hafızoğlu ise her an yeni eserler ortaya koymak için çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Şanlıurfa'da eğitim alanında yaptıkları yenilikleri açıklayan Hafızoğlu, uluslar arası diploma programı ve zenginleştirilmiş eğitim modellerinin Şanlıurfa'da ilk defa Çağlayan Okulları'nda uygulanmaya başlandığını sözlerine ekledi.

Daha sonra Faruk Çelik onuruna verilen yemekler yenildi.

Şanlıurfa’nın Marka Okulları Özel Çağlayan Okulları

Güler yüzlü bir disiplin, bilimsel motivasyon ve deneyimle yetişen öğrencilerimiz bilim, sanat ve sporda rekor başarılara imza atarak Çağlayan Okullarının adını zirveye taşımaya devam ediyorlar.

  • 2013 YGS’de tüm İl Birincileri Çağlayan Okullarından
  • 2013 Yılı Dünya Biyoloji Olimpiyatı Türkiye Temsilcisi Ahmet Bahadır AK Çağlayan Murat Fen Lisesinden.
  • Özel Çağlayan Murat Liseleri, Uluslararası Bakalorya Organizasyonunun 1 Haziran 2012 tarihli yazısıyla “Uluslararası Bakalorya Diploma Programı” için aday okul statüsü kazanmıştır.
  • Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Çağlayan Okullarına “Eğitimde Kalite Ödülü”

 

Şanlıurfa Özel Çağlayan İlkokulu ve Ortaokulumuz Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı inceleme ve değerlendirme sonucunda Türkiye’nin en kaliteli ilk 10 okulu arasına girdi.

Ankara ODTܒde düzenlenen Amerikan Nebraska Üniversitesi Dünya Matematik Olimpiyatlarında Özel Çağlayan Orta Okulu öğrencilerimiz 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya alarak Şanlıurfa’nın gururu oldular.

Çağlayan Okulları 2012 SBS’de Türkiye Şampiyonu yine 2012 SBS sonuçlarına göre Şanlıurfa genelinde SBS’de dereceye giren ilk 10 öğrencinin 9’u Özel Çağlayan Ortaokulu öğrencilerindendi.

Müzik, Beden Eğitimi Derslerinde Branş Sistemi Uygulanıyor

Çağlayan Okullarında sanatı seven, sağlıklı, mutlu ve sporcu gençler yetişiyor. Müzik derslerinde yeteneklerine göre bağlama, gitar, org ve keman derslerine katılan öğrenciler, Beden Eğitimi derslerinde de basketbol, voleybol, masa tenisi, hentbol, tekvando, satranç, halkoyunları branşlarına ayrılarak eğitim görüyorlar. Sporda branş eğitimi alan öğrenciler, tüm spor branşlarında il ve bölge 1.liği kupalarını okullarına taşımaya devam ediyor.

Yerli ve yabancı öğretmenler eşliğinde haftada 15 saate varan “Yoğunlaştırılmış İngilizce Programı” uygulanıyor.

Sürekli kendini yenileyen okul bu öğretim yılından itibaren Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli’ ni uygulamaya başladı. Gaziantep Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi danışmanlığında gerçekleştirilen model kapsamında öğrencilere Zeka oyunları, düşünme becerileri, görsel algı, üretkenlik ve mental matematik gibi dersler veriliyor.

Ayrıca 2013–2014 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Çağlayan Okullarında “Üstün Yetenekli ve Üstün Zekalı Çocukların Eğitimi” programına başlanıyor.

Önümüzdeki yıl bu programa kabul edilecek öğrencilerin müracaatları Nisan ayından başlamıştır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.