banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Çağlayan Okulları 10 kitap dağıttı

 Çağlayan Okulları 10 bin kitabı Şanlıurfa'daki okullara dağıttı.

Özel Murat Lisesinde gerçekleştirilen törene Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Sağlık Bakanlığı Daire Başkanı Osman Güzelgöz, Çağlayan Okulları Genel Müdürü Taner Hafızoğlu ile okul müdürleri katıldı.

Kitap dağıtım töreninde konuşan Çağlayan Okulları Genel Müdürü Taner Hafızoğlu, sponsorları OSM Hastanesi ve Abide Park ile birlikte "Işığımı Arıyorum, Okuyorum" kampanyasını çok anlamlı ve önemli olduğunu bilenlerden olduklarını söyleyerek, "Bu kampanyanın desteklenmesi gerektiğine inanıyor ve bu düzencenin ürünü olarak bu programı düzenliyoruz. Projenin mimarı Sayın Valimize teşekkür ediyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise, Vali Nuri Okutan'ın 24 Kasım'da başlatığı okuma kampanyasının ardından kampanya başlarken, Şanlıurfa'da bulunan okullarda toplam 264 bin kitap var iken bu gün bu sayının 900 bine ulaştığını söyleyerek, "Bu okuma kampanyası ile birlikte eğitim meşalesini yaktığı ve bu işin sorumluluğunu bizimle paylaştığı için Sayın Valimize teşekkür ediyorum" dedi.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, yapılan bu anlamlı etkinlikle ilgili olarak emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Vali Okutan konuşmasının devamında, "İlk emri Oku olan bir dinin mensupları olarak bu okuma faaliyetinin genişlemesi ve bir ‘an'lamaya dönüştüğü taktirde birçok alanda istediğimiz seviyeye geleceğiz. Biliyoruz ki, şehrimiz çok önemli potansiyellere sahip. Tarihi süreç içerisinde birçok değerler üretmiş ve bu değerleri tüm insanlığa armağan etmiş birçok medeniyet bu topraklarda boy göstermiştir. Bu medeniyetlerin izlerini hala buralarda görmek bizleri umutlandırıyor. Türkiye'nin jeostratejik açıdan Ortadoğu'ya açılan kapısıdır Şanlıurfa. Türkiye'nin sulanabilir arazisinin %11'i bizde. Peki bu avantajları niçin biz sosyal göstergelerimize yansıtamıyoruz. Sebebi bizce eğitim yetersizliği. Biz okulla, kitapla hemhal olduğumuz taktirde bu yetersizliklerin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Bu anlamda 24 Kasım'da başlattığımız "Işığımı Arıyorum Okuyorum" kampanyasını başlattık. Şehrimizde 264 bin kitap vardı ve şu an 900 bini bulduk ve bunu 7 milyona çıkartacağız. Okuma saatleri başlattık, tüm kamu kurumlarında okullarda 20 dakika da olsa okuma faaliyeti düzenleniyor. Burada şuna dikkat çekmek istiyorum yapılacak olanları tek başımıza değil hep birlikte yapmalıyız. Bu kampanyaya olan desteğinizi de bu anlamda önemsiyorum ve teşekkür ediyorum" diyerek desteklere teşekkür etti.

Vali Nuri Okutan'ın konuşmasının ardından 10 bin kitabın dağıtımı 100 okula yapıldı. Akabe Toki Lisesi, Gazi Lisesi ve Küçükhan İlköğretim Okulu müdürlerine Vali Nuri Okutan kitap setlerini verdi.

10 bin kitabın Şanlıurfa merkezde bulunan okullara dağıtılmasına vesile olan Özel Tevhide Hatun Fen ve Anadolu Lisesi, Özel Murat Fen ve Anadolu Lisesi ile Özel Çağlayan İlköğretim Okulunu içinde barındıran Çağlayan Okulları Genel Müdürü Taner Hafızoğlu ile sponsorlar OSM Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. İ. Halil Baysal ve Abide Park Yönetim Kurulu Başkanı İmam Aslan'a da birer plaket verdi.

Programın ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Özel Murat Fen Lisesinin 9, 10, 11 ve 12. sınıfa giden öğrencileriyle söyleşi yaptı. Vali Okutan söyleşide öğrencilere de okuma alışkanlığı kazandırmakla ilgili tavsiyelerde bulunurken, Şanlıurfa'nın değerlerini tanımak ve tanıtmak gerektiğini hatırlattı. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.