banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Çağlayan Kolejinde ilk ders; oku
Her sabah ilk dersden önce okuldaki tüm öğretmen idareci ve öğrenciler önce yarım saat kitap okuyorlar.



İnsanın kendini bilmesi tanıması, çevreyi ve yaşadıklarını daha hızlı kavrayabilmesini sağlayan “Okumak” dinimizin de ilk emridir. Yüce Allah önce “Oku” diye emretmiştir.





Sosyal okul, çok yönlü okul söylemini hayata geçiren Özel Çağlayan Koleji Müdürü Mustafa Taylan yapılan bu uygulamayla ilgili şunları ifade etti: “Okumak, çok önemli bir iştir. Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmamızın tek yolu okumaktır, çok okumaktır. Ülkemizin maalesef okumada pek çekmemiştir. Bu tablo bizi üzmektedir. Okul olarak okumaya çok veriyoruz. Bir öğrenci önce kitap okumalıdır. Daha doğrusu her birey önce okuma eylemini gerçekleştirmeli ki hayatın renklerini, tatlarını alabilirsin. Bu anlamda biz her sabah dersten önce yarım saat kitap okuma etkinliğinden sonra normal ders işlemine geçiyoruz” dedi.



Türkçe zümresi öğretmenleri uygulanan bu etkinliğin sonuçlarından hayli memnun. Ayda dört kitap bitiren öğrenciler olduğunu belirten öğretmenler: “Milli Eğitim Bakanlığının okuma için ders saati koyması gerekir. Bu çok önemli bir etkinliktir. Öğrenci okuduğu zaman başarılı  olur. Hayatın ve kendi benliğinin farkında olur. Bu konuda bakanlık öncü olmalıdır” dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.