banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Buluntu Hocanın Evi ŞURKAV Merkezi Olacak

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Buluntu Hocanın torunu olan Mülk sahibi Abdülkadir Buluntu ile ŞURKAV’da protokol imzaladı.

Protokol imzalanması esnasında Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, ŞURKAV Yönetim Kurulu Üyeleri, M.Adil Saraç, Bakır Canbaz ve Zeki Erdem yer aldı.
Mülkiyeti Zeliha Buluntu’ya ait bulunan Şanlıurfa Merkez Yusufpaşa Mahallesi’nde bulunan 465 m2 korunması gerekli tescilli tarihi evin yaklaşık 25 yıldır kullanılamaz ve harap durumda olduğundan dolayı eski eserlerimizin kurtarılması ve yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla ŞURKAV tarafından Tarihi Urfa Evinin Restorasyonun yapılması amacıyla Mülk sahipleri ve ŞURKAV Yönetim Kurulu ile protokol imzalandı.


İmzalanan protokolün ardından bir açıklamaya yapan Vali Celalettin Güvenç, hayırlı olması temennisinde bulunarak, Buluntu Hocaya rahmet dileğinde bulundu.

Hocanın varislerine de gösterdikleri ilgiden ve Balıklıgöl’deki büyük hisselerini verdiklerinden dolayı teşekkür eden Vali Güvenç, geriye kalan hissedarları da ikna edeceklerini söyledi. Vali Güvenç, “Arkadaşlarımızın desteğiyle müstakil evin 15 yıl süreyle ŞURKAV merkezi olarak kullanılmasına izin verdiler. Bunun için şükranlarımızı sunuyoruz. Eser bırakanlara da rahmet diliyorum. Vakfımızda da bu işe emek verenlere başta Vali yardımcımız Ramazan beye takdirlerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Buluntu Hocanın varisi olan torunu ise, “Buluntu Hocanın evine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı Valimize ve vakfımıza teşekkür ediyoruz. Oranın harabe ev olmaktan kurtulup dedemin ismine yakışır bir şekilde kullanılmasına vesile olan herkese ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.