banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haber Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Bu kadınlar en güzel Urfa yemeği yapıyorlar

45 bayanın sertifika almaya hak kazandığı yemek kursunda kursiyerlere, içli köfteden, ağzı açığa, ağzı yumuktan borani’ye, çiğköfteden lahmacuna birbirinden leziz yemeklerin yapılışı bayan aşçılar tarafından anlatıldı.
Birbirinden lezzetli birçok Urfa yemeğini öğrenme imkanı yakaladıkları kursun kendilerine oldukça fayda sağladığını belirten bayan kursiyerler, Şanlıurfa Belediyesi’ne teşekkür ederek, ileri de yemek üzerine bir işyeri açmayı planladıklarını kaydettiler.    
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcıları Mustafa Aydın, Emin İzol, Ahmet Al, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Ulaşım Hizmetleri Birim Sorumlusu Said Hocaoğlu, Sosyal Yardım Birim Sorumlusu İbrahim Akbaş, Kadın ve Çocuk Koordinasyon Birim Sorumlusu Nihal Atilla ve diğer davetlilerin katılımıyla Mutfak Müzesi’nde düzenlenen törende sertifikalarını alan bayanlar, kursu başarıyla bitirmenin mutluluğunu yaşadılar.
Şanlıurfa Belediyesi olarak tarihi geçmişe, geleneklere, halkın örf ve adetlerine, kültürel ve sanata büyük önem verdiklerini belirten Başkan Fakıbaba, kentte yürütülen koruma ve onarım çalışmalarının bu hedefte sürdürüldüğünü kaydetti.
Kentin tarihi dokusuna uygun motiflerin işlendiği Urfa Mutfak Müzesinin geçtiğimiz yıl aslına uygun bir şekilde restore edildiğini ifade eden Fakıbaba, son dönemlerde bu tip evlere ilginin her geçen gün arttığını söyledi.
Şanlıurfa’da yıkılmaya yüz tutmuş tarihi Hacıbanlar Evi'ni satın alarak restorasyon işlemlerini tamamladıktan sonra mekanı “Geleneksel Mutfak Müzesi”ne dönüştürdüklerini ifade eden Fakıbaba, “Her toplantımda 3 M formülü üzerinde duruyorum. Bunlardan biri Mutfak, diğeri Müzik son M si Mağara. Geleneksel mutfak kültürünü Dünyaya ve Türkiye’ye tanıtmayı amaçlıyoruz. Urfa Mutfak Müzesi’nde geçmişten günümüze oluşan eski mutfak malzemelerini sergileniyoruz. Urfa mutfak kültürünün önemli örnekleri olan objelerin Urfa yöresine özgü kıyafetler giymiş mankenler yardımıyla canlandırıldığı Geleneksel Mutfak Müzesi’ni başta Urfalılar olmak üzere herkesin gelip ziyaret etmesini bekliyoruz. Diğer M ise Müzik. İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi’ni kente kazandırdık. Son olarak Kızılkoyun’da açığa çıkarılan mağaralarda turizme kazandırılırsa 3 M formülü tamamlanmış olur” dedi.
Belediye Başkanı Fakıbaba’nın konuşmasının ardından sertifika törenine geçildi. Kursu başarıyla tamamlayan 45 bayana sertifikaları Fakıbaba ve diğer davetlilerce verildi. Sertifika töreninin ardından bayanlar kendi elleriyle hazırladıkları yemekleri davetlilere ikram etti.
Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde hizmet veren Geleneksel Mutfak Müzesi’nde bayanlara yönelik ücretsiz olarak verilen kurs Nisan ayında başladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Yardım Birimi’nce haftada 2 gün 4’er saat şeklinde yürütülen kursta, ev hanımlarına hafta içi, çalışan bayanlara ise hafta sonu bayan eğitmenler eşliğinde kurs verildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.