banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Bu çizgi roman şarap satışlarını patlattı

Başrolde dünyanın en tanınmış şaraplarının ve mahzenlerinin yer aldığı Tanrının Gözyaşları isimli Japon çizgi roman serisi, Asyada şarap satışlarını patlattı! Çizgi romanı okuyanlar şarap almaya koşuyor, Asya sake ve bira yerine şarap tüketiyor.

Cebe girecek boyutta küçük çizgi romanlar; Japonların çizgi romanlara verdikleri isimle, minik mangalar... İsmi Tanrının Gözyaşları... Çekik gözlü kahramanlarla başrolü paylaşanlar ise dünyanın en ünlü şarapları... İki Japon yazarın yarattığı şarap temalı bu çizgi roman ve şarabın sırlarını çözmeye çalışan karakterlerin Asyada şarap satışlarını nasıl artırdığını içki kültürü dergisi Gusto, Ekim sayısında ele aldı.

ENTRİKALARLA DOLU
Her yönüyle diğer çizgi romanlara benzeyen bu manga, başrol oyuncuları ile diğerlerinden ayrılıyor. Çünkü başrollerde vamp kadınlar, yakışıklı jönler değil, dünyanın en ünlü şarapları var. Mouton Rothschild, La Tache, Krug, Opus One... Bir kadının vücuduna dökülen şarap, fırlatılan şarap kadehleri, kırılan şişeler, mahzenler, gizlice topraktan kazılıp çıkarılan şarap sandıkları... Dünyanın en iyi şarapları, bir entrikanın içinde oradan oraya savruluyor, koklanıyor, tadılıyor...

TİRYAKİLİK YARATTI
Tanrının Gözyaşları, Japon yazarlar Tadashi Agi ve Shu Okimotonun 2004 yılında ilkini çıkardıkları şarap konulu mangaların seri adı. Önce Japonlar bunların tiryakileri oldu, ardından Güney Koreliler... Şarap mangaları son olarak da Fransızcaya çevrildi ve zaten çizgi roman seven Fransızları esir aldı. İşin ilginci; bu çizgi roman serisi milyonlarca dolarlık reklamların yapamadığını yaptı, lüks şarapların satışını Asyada adeta patlattı.

SAKEYE KARŞI ŞARAP
Çizgi romanın kahramanları, Issei ve Shizuku... Asyada sake ve bira tüketimine meydan okuyan bu siyah beyaz hikaye, iki gencin fırtınalı mücadelelerini anlatıyor. Issei ve Shizuku, 18 milyon dolarlık bir şarap mahzenini elde edebilmek için tüm yeteneklerini, güçlerini ortaya koyuyor, birbirlerine meydan okuyorlar. Bahsi geçen olağanüstü koleksiyonun sahibi, Japonyanın en ünlü önoloğu. İki çılgın delikanlı Issei ve Shizuku ise bu adamın oğulları. Issei ve Shizuku, birbirinin zıttı iki karakter... Issei, bir önolog; tıpkı ölen babası gibi. Babasının koleksiyonundaki farklı senelere ait şarapları bir an önce tatmak için sabırsızlanıyor, tabiri caizse yerinde duramıyor. Şarabı bilen, milyon dolarlık mahzeni deli gibi isteyen ve bunun için savaşmaktan asla vazgeçmeyen bir karakter.

20 SAYISI YAYINLANDI
Shizuku ise ironik bir biçimde babasının ölümü öncesinde ağzına bir damla bile şarap sürmemiş. Issei bir önolog. Shizuku ise tam bir şarap cahili. Bu savaşın galibi çoktan belli diye bir şey sakın aklınızdan geçmesin! Çünkü Issei bir önolog ama Shizuku da muazzam bir tat ve koku duyusuna sahip. Yazarlar Shizukuyu geliştirirken onu Bordo şarabı olarak düşünmüş ve arkadaş canlısı, neşeli bir karakter yaratmışlar, Issei ise yazarlar için Burgonya şarabı; daha karmaşık, gizemli ve anlaşılması güç. Bu çizgi romanların Japonyada şimdiye dek tam 20 sayısı yayınlandı. Sekizi ise Fransızcaya da çevrildi. Fransada sadece bu sekiz sayının tirajı 150 bini geçerken, okurların tiryakilikleri de koyulaştı.

LİSTELERİ DEĞİŞTİRDİ
Tanrının Gözyaşlarının Asyada etkisi, tahminlerin çok ötesinde... Güney Korede içki satışlarının üçte biri şarapken, bu oran yüzde 70e yükseldi. Japon Havayolları, mangaları okuyan yolcularından gelen talepler üzerine şarap listelerini yeniledi ve maceralarda geçen şaraplardan ekledi. İngilizlerin saygın şarap dergisi Decanter da, şarap dünyasının en etkili 50 ismini sıralarken, manga yazarlarını ellinci sıraya yerleştirip Bu manga muhtemelen son 20 yılın en etkili şarap yayını yorumunu yaptı.

SATIŞLARA YANSIDI
Tüm Asyada şarap satışlarının 2005 yılında yüzde 34, 2006 ve 2007de ise yüzde 128 artış yaşanmasının ardında mangaların bu popülerliği de yatıyor. Asyalılar bu genç ve kararlı kahramanlarla birlikte Fransız şaraplarını keşfedip marketlere koşuyor.

ÇİZGİ FİLM BU İKİLİNİN ESERİ
Tanrının Gözyaşları adlı şarap konulu çizgi roman serisi, Japon yazarlar Tadashi Agi ve Shu Okimotonun eseri. İkilinin, ilkini 2004 yılında çıkardığı çizgi roman kısa sürede popüler oldu.

KONYAKÇI VE KAPTAN HADDOKA RAKİP GELDİ
İçkici kahramanlar çizgi romanlara her zaman konu oldu. Tommiksteki Konyakçı çizgi romanlardaki sıkı içen karakterlerden sadece biri... Fransız çizgi romanı Tentende de Kaptan Haddok, Loch Lomond viskisinin sıkı bir tiryakisi. Yakın dostu çatlak Profesör Turnusol ise sağlığını korumak için viskisine tiksindirici maddeler atıyor. Çizgi romanlarda içki ve özellikle içenler, her zaman sevimli bir renk unsuru durumundalar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.