banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Bitlis'te 'Sanata Bulaşın' projesi

Daha önce yaptıkları projelerle il geneli 284 köyde 16 bin 209 öğrenciyi kitapla buluşturan Bitlis Kültür ve Sanat Derneği, “Sanata Bulaşın” projesini hayata geçiriyor.

BİSAD Sanat Merkezi Projesinin amacı hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Haydar Yılmaz, “Projemizin amacı ilimizde sosyal aktivite alanlarının zenginleşmesine katkı sağlamak, gençlerimiz ve risk altındaki çocuklarımız için öz güvenleri ile tanışacakları yarınlarından umutlanacakları sıcak bir sanat evinin çatısını oluşturmaktır.” dedi.

Yılmaz, bu projeyle özellikle gençlerin zamanlarını kötü alışkanlıklarla geçirmelerini önleyerek kendilerine daha faydalı olan sosyal faaliyetleri yapmalarını sağlamak olduğunu belirterek, projeyi tüm il geneline yaymak için gayret sarf ettiklerini kaydetti.

Yer tahsisi konusunda belediyenin proje ortaklığını yaptığını, açılacak kurslarda sertifikanın verilmesi için Milli Eğitimin proje ortaklığını yaptığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mikail Guzelkaya ise BİSAD Sanat Merkezi Kurulum Projesi ile ildeki gençleri sosyal faaliyete kazandıracaklarını söyledi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.