banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Bitlis'te Hz. Hüseyni anma programı düzenlendi

Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER) tarafından, Dernek binasında düzenlenen Hz. Hüseyni anma ve anlama programına çok sayıda Bitlisli katıldı.

İlahiyatçı Lokman Dalga’nın Kur’an-Kerim tilavetiyle başlayan program, ilahi dinletisi ve sinevizyon gösterimiyle devam etti. Hz. Hüseyin için bestelenen ‘Ax Kerbela’ şiirinin okunduğu sırada salonda duygulu anların yaşandığı gözlemlendi.

Günün anlam ve önemine binaen konuşan ilahiyatçı Musab Dalga, Kerbela’da Hz. Hüseynin verdiği mücadelenin tüm Müslümanlar için örnek teşkil ettiğine dikkat çekti.  Dalga, Kerbela hadisesine sadece tarihi bir olguyla bakılmaması gerektiğini belirterek Kerbela’dan manevi bir ders çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Hz. Hüseynin mücadelesinden kesitler sunarak konuşmasını sürdüren Dalga, şunları söyledi: “Hz. Hüseynin Emevi’lere karşı olan mücadelesi din ile milliyet arasındaki bir mücadeleydi. Yezid, kendi saltanatını korumak için halktan biat alırken, Hz. Hüseyin, ceddi Hz. Muhammed (sav)’in kendisine bıraktığı İslam dininin bekası için mücadele ediyordu.” dedi.

Program, yapılan duanın ardından verilen Aşure ikramıyla sona erdi.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.