banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Bitlis 6'ncı Van Turizm Fuarına katılacak

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, bu yıl 10-13 Eylül tarihleri arasında Van’da düzenlenecek olan 6’ncı Van Turizm Fuar’ına katılarak, Bitlis’in sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin etkili ve geniş bir şekilde tanıtma çalışmaları yapacaklarını belirtti.

Ulusal ve uluslararası turizm pazarındaki paylarının arttırılmasına yönelik yatırım ve iş hacminin geliştirilmesi gerektiğini belirten Vali Çınar, bölgenin tanıtımda hak ettiği payı alabilmesi ve ekonomiye katma değer sağlaması amacıyla fuara katılarak katkı sunmak istediklerini ifade etti.

Doğunun tek Turizm Fuarı olan “Van Turizm Fuarı”nın, her yıl artan katılımcı ve ziyaretçi sayısı ile bölgenin büyük bir pazar haline gelmesine önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Vali Çınar, şunları söyledi:

“Tarih, doğa, inanç turizmi, kış turizmine açık olan ve sektör temsilcilerinin buluştuğu 6’ncı Van Turizm Fuarı’na,  bu yıl da ilimizin turizm değerlerini turizmcilere ve tatilcilere takdim etmek üzere etkili tanıtım faaliyetlerimizle katılıyoruz. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından İlimize tahsis edilen 70 metrekarelik stantta, ilimizin sembol değerleri ile turistik çekiciliği olan görseller, el sanatları ürünler ve hediyelik eşyalar sergilenerek, ziyaretçilere yöresel ürünlerimizden ikramlar yapılacaktır.”

Ayrıca Bitlis Tanıtım Filmi ve slayt gösterilerinin de yapılacağını belirten Vali Çınar, sözlerini şöyle tamamladı:

“İlimiz standına her yıl olduğu gibi bu yıl da ilginin büyük olmasını bekliyor ve bu çalışmalarımızın sonucu olarak da bölgemize olan turizm talebinde artış olacağını ümit ediyoruz. 10 -13 Eylül tarihlerinde Van Tuşba Kongre Merkezi’nde herkesi Bitlis standına bekliyoruz.” (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.