banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Birecik'te Kutlu Doğum heyecanı

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan gece İlçe Müftüsü Mekki Solmaz’ın günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmayla devam etti.

 

Öğrenciler tarafından naatlar okunduğu gecede bir konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa genelinde haftanın büyük bir ilgi ile kutlandığını söyledi. Tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını Kutlayan Vali Güvenç, “Allah’a hamd ediyoruz bu coğrafyada yeniden tarihi yazıyoruz, yeniden medeniyeti yazıyoruz, dünyanın ihtiyacı olan kendi medeniyetimizi, kültürümüzü yeniden ayağı kaldırıyoruz. Memleketimizde baştan ayağı barış, şefkat, merhamet rüzgârları esiyor. Memleketin her tarafında çok şükür gönüllerde çiçekler açıyor, memleketin her tarafından genci yaşlısı, annemiz, babamız umutla geleceğe bakıyor. İşte bu atmosferde, bu duygularla, bu coşkuyla nebiler nebisini heyecanla ve hasretle, coşkuyla, şükranla anıyoruz. Ona 1400 yıl öncekinden daha çok ihtiyacımız var. Bütün dinlerin ona ihtiyacı var. Zulme uğrayanın da zulmü yapanın da ona ihtiyacı var. Peygamber efendimizin şefkatine ve merhametine herkesin ihtiyacı var. Onun için Peygamber Efendimizi coşkuyla, hasretle, heyecanla anıyoruz. Ne mutlu bu millete ki onun yolundan asla ayrılmamıştır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.