banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Birecik'te Eğitim Bir Sen'liler iftarda buluştular

Karşıyaka mahallesinde bulunan bir lokantanı bahçesinde gerçekleşen iftar yemeğine Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa şube başkanı İbrahim ÇOŞKUN, yönetim kurulu üyeleri. AKP Birecik ilçe başkanı Aziz KARAYILAN, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Diyanet-Sen Birecik temsilcisi M. Ali GÜÇ, Sağlık-Sen Birecik temsilcisi Halil ARSLAN, Eğitim-Bir-Sen Birecik temsilcisi Nahsan AYDIN, yönetim kurulu üyeleri ve sendikaya bağlı bulunan eğitimciler katıldı.

İftar için yemek masasındaki yerlerini alan misafirler ezan okunmasıyla birlikte oruçlarını açtılar. Yemeğin ardından iftar yemeğine Şanlıurfa’dan katılan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa şube başkanı İbrahim ÇOŞKUN iftar yemeğine hazır bulunan misafirlere kısa bir konuşma yaptı.

ÇOŞKUN konuşmasında şunları söyledi.” Öncelikle bu iftar yemeğini organizasyonunda emeği geçenler teşekkür ediyorum. Bu mübarek ramazan ayında nerede bir Müslüman varsa orada zulüm var Suriye’de Arakan’ da daha adını saymadığı çok yerde cenabı ALLAH bu zulümleri kaldırsın yok etsin İnşallah. Bildiğiniz gibi biz sendikacılık yapıyoruz, hükümetle bir toplu sözleşme maratonu yaşadık ama beklentilerimiz doğrultusunda bir sonuç çıkmadı. Hükümetimiz “alan elken veren el olduk IMF’ ye 5 milyon dolar yaptık” diyorlar bunlar güzel gelişmeler ama kendi Halkına ve Vatandaşların ekonomik özgürlüklerini sağlaması lazım maalesef bu sene böyle bir sıkıntıyla karşılaştık. Gene aldığımız haberlere göre hükümet asker yüzde 20 zam hazırlığındaymış olsun versinler onlarda bizim vatandaşlarımız ama hükümet yetkilileri bizimde haklı taleplerimizi görmeleri lazım.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

 

İftar davetini son bölümünde ise Diyanet-Sen Birecik temsilcisi M. Ali GÜÇ tarafından yapılan yemek duasının ardından son buldu.

mehmet DEMİRTAŞ / BİRECİK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.