banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

Birecikli Kur’an Bülbülleri yarıştı
Diyanet İşleri Başkanlığı 2012 Yılı Çalışma Programı gereği Kur’an kurslarında katılmayı ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okumayı teşvik etmek amacıyla ilçe müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arası Kur’an-ı Kerim okuma yarışması, Belediye Mehmet Akan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Komisyon başkanlığını Birecik Müftüsü Mekki Solmaz, jüri üyeliklerini ise Birecik İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Işık ve İlçe vaizi Fahri Başar yaptılar.

 

Yarışma programına, çok sayıda Kur'an kursu öğrencisi, öğrenci velileri ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı. İlçedeki merkez, kasaba ve köylerinde bulunan 17 Kur'an kursunun öğrencileri arasında yapılan yarışma neticesinde 20 yaş altı öğrencilerde Yuvacık Köyü Kur’an Kursu öğrencilerinden Makbule Yağmur birinci, Bağlarbaşı Köyü Eski Camii Kur’an Kursu öğrencilerinden Cansu Arslan ikinci, Merkez Mahmut Fincan Kur’an Kursu öğrencilerinden Medine Oğuz da üçüncü oldular.

20 yaş üstü öğrencilerde ise Merkez Mahmut Fincan Kur’an Kursu öğrencilerinden Zeliha Işık birinci, Ayran Beldesi Kur’an Kursu öğrencilerinden Gülistan Erdal ikinci, Yeşildağ Kur’an Kursu öğrencilerinden Kadriye Demir de üçüncü oldular.






Dereceye giren öğrencilere müftülükçe kitap seti, yarışmaya katılan tüm öğrencilere de başta Kur’an-ı kerim olmak üzere çeşitli kitaplar hediye edildi. İlçede birinci olan 20 yaş altı katagorideki öğrencimiz Yuvacık Köyü Kur’an Kursu öğrencilerinden Makbule Yağmur ve 20 yaş üstü katagorideki öğrencimiz Merkez Mahmut Fincan Kur’an Kursu öğrencilerinden Zeliha Işık 16 Mayıs 2012 tarihinde Şanlıurfa Mehmet Demircioğlu Camiinde il ve ilçe birincileri seçimi için yapılacak olan yarışmada Birecik ilçemizi temsil edecekler.

Mehmet Demirtaş / Birecik / www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gül 3 yıl önce

Dereceye giren veya bütün öğrencileri canı gönülden tebrik ediyorum

Avatar
yağmur 3 yıl önce

Hepinizi çok tebrik ederim