banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Birecikli imamlar piknikte buluştu
Her yıl geleneksel hale getirilmesi düşünülen yemekli toplantıya Diyanet-Sen temsilcisi M. Ali Güç ve üyeler katıldı. Üyelerin tanışma ve kaynaşma yemeğinin ardında üyelerle birlikte açıklama yapan Diyanet-Sen temsilcisi Birecik M. Ali Güç “Din ve diyanet bu necip toplumumuzun çimentosudur harcıdır; asla ihmale gelmez” dedi.
Memur zamının da geciktirilmeden açıklanması gerektiğini belirten Güç, sözlerini şöyle sürdürdü;  “Biz Diyanet-Sen Birecik Temsilciliği olarak üyelerimizle tanışma, dayanışma bağlamında daha etkin ve daha iyi bir din hizmeti sunmak için böyle bir toplantı düzenledik. Hizmetle ilgili gerek şahsımızı ilgilendiren, gerek müftülüğümüzü ilgilendiren, gerek kaymakamlığımızı, gerek başkanlığımızı ve hükümetimizi ilgilendiren sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı tespit edip çözmek üzere geleneksel hale dönüştürmek istediğimiz yemekli toplantılarımız devam edecektir.



Diyanet-Sen olarak hükümetimizin bütün olumlu ve sivilleşmeye yönelik icraatlarını destekliyoruz. Ancak hükümetimizin de bizim maddi ve manevi sorunlarımıza eğilmesini ve ısrarla istiyoruz. Hükümet yetkililerini açıklamış olduğu ekonomik göstergelerin Türkiye’nin büyüdüğünü söylemelerine rağmen konu memurların maaş zammına gelince hükümetin ipe un sermesi sendika olarak bizleri hoşnut etmez. Din ve diyanet bu necip toplumumuzun çimentosudur harcıdır; asla ihmale gelmez. Biz bu görevi peygamber mesleği olduğu için severek ve gönülden yapıyoruz ve diyoruz ki ancak marifet iltifata tabidir” dedi.



Basın açıklamasının ardından bir daha ki toplantıda bir araya gelmek temennileri ve Fırat Nehri kenarında toplu halde çektirilen resimlerin ardan program sona erdi.

Mehmet Demirtaş / Birecik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.