banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Genç Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Bursa Şubesi, tarafından düzenlenen seminerde konuşan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil,  bütün ve dizi ve filmlerin ahlakı bozmak için çevrildiğini söyledi.

Genç Tüm Sanayici ve İş Adamları derneği tarafından düzenlenen programın konuğu ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil oldu. ‘Osmanlı Dönemindeki Ticari Ahlak’ konu başlığında gerçekleşen ve Osmanlı Devleti ile ilgili bilinmeyenlerin anlatıldığı söyleşinin soru cevap kısmında güncel konular da masaya yatırıldı.

Şimşirgil, “Eskiden ülkeler dış ve iç surlardan oluşmaktaydı. Dış suru aşamadıktan sonra içeriye girmek ve orayı ele geçirmek mümkün değildi. İşte toplumun ve insanın dış suru ahlaktır. Dış sur yani ahlak dimdik ayakta kalırsa, insanın ele geçirilmesi mümkün değildir” dedi.

Ticarette ahlak ve kanaat çok önemli

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ahlakın sadece ticarette değil, hayatın her alanında önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Gerek ticarette gerekse de hayatta başarılı ve mutlu olmanın yolu iyi ahlaktan geçer. Toplum ve kişi işlerinde ve özel hayatında ahlaklı davranmayı seçerse başarılı olmaması için hiçbir engeli kalmaz. Ecdadımız her işinde ahlaklıydı bizlere ahlakı miras bıraktı. O yüzden bu millete en fazla saldırı ahlak ve edep konularında olmaktadır. Eskiden ülkeler dış ve iç surlardan oluşmaktaydı. Dış suru aşamadıktan sonra içeriye girmek ve orayı ele geçirmek mümkün değildi. İşte toplumun ve insanın dış suru ahlaktır. Dış suru yani ahlak dimdik ayakta kalırsa, o yurdun  ele geçirilmesi mümkün değildir.”

Kanaat eden aziz olur, hırs eden perişan olur

Ticarette ahlaklı olmanın yanında kanaat etmenin de önemli olduğunu belirten Şimşirgil sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ticarette ahlak kadar kanaat etmek de önemlidir. Kanaat etmek büyük zenginliktir. Kanaat eden aziz olur, hırs eden perişan olur. Ama kanaati de yanlış anlamamak lazım. Kanaat çalışmamak değildir. Kanaat çalışıp, elinden geleni yapıp haktan gelene rıza göstermektir. Her yerde doğru, dürüst ve güvenilir insan aranıyor. Bizler de gerek özel hayatımızda gerekse de iş hayatımızda ecdadımız gibi önce güvenilir, dürüst ve doğru olmalıyız.”

Osmanlı’ya ihanet ediliyor…

Konuşmalardan sonra ticari ahlak konusunda soru-cevap kısmına geçildi. Gelen onlarca soruya tek tek cevap veren Şimşirgil, güncel konularda da görüşlerini bildirdi. Özellikle son dönemlerde oldukça popüler olan tarihi dizi ve filmleri eleştiren Şimşirgil, Osmanlı’ya ihanet edildiğini söyledi.

Dizi ve filmlerle tarih öğrenilmez…

Son 5 yıldır yapılan dizi ve filmlerle Osmanlı’ya 500 senede yapılmayan kötülüğün yapıldığını belirten Şimşirgil şunları ifade etti:

“Televizyonlarda doğru tek bir sahnesi olmayan ‘Muhteşem Yüzyıl’ diye rezil bir dizi çevrildi. Kanuni Sultan Süleyman gibi bir şahıs, o altın dönem bu kadar rezilce ve çarpıtılarak anlatılamazdı. Diziden ötürü Hürrem Sultan’ı herkes entrikacı, kötü bir insan olarak biliyor. Ama kimse Hürrem Sultan’ın İslam topraklarında yaptığı hayır işlerini ve hayırlı eserleri bilmiyor. Daha sonra Fetih 1453 çevrildi. Koskoca Fatih Sultan Mehmet’in tüm şahsiyetini öldüren, Uluabatlı Hasan’ı bir zani olarak gösteren bir film. Ben bu yüzden TV’lere çıkmaya ve bu yanlışlıkları anlatmaya çalışıyorum. Tarihi doğru bilelim, bizi doğru tarihi unutturmaya ve ecdadımızı kötülemeye çalışıyorlar. Dizi ve filmlerle tarih öğrenilmez. Gençlere bunları çok iyi anlatmamız lazım.”

Konuşmaların ardından Genç TÜMSİAD Başkanı Asaf Yalçın İstanbullu ve Genç TÜMSİAD Başkan Yardımcısı Enes Özkan tarafından Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’e teşekkür belgesi verildi.

Şimşirgil programdan sonra kitaplarını imzaladı.

(İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.