banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Şanlıurfaspor

Bilim adamların Sıra Gecesi keyfi

Şanlıurfa Belediyesi ve Harran Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Şanlıurfa‘da gerçekleştirilen “3. Ulusal Biyosidal Kongresi”ne Türkiye’nin dört bir yanından gelerek katılan yüzlerce bilim adamı, yörenin ünlü “Sıra Geceleri”nde günün yorgunluğunu attılar.

Urfa türkülerine eşlik eden aralarında profesör, dekan ve öğretim görevlilerinin yer aldığı yüzlerce bilim adamı davul zurna eşliğinde halay çektiler ve “Urfalıyam Ezelden” türküsüne eşlik ettiler.

Şanlıurfa Belediyesi, Harran Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, ARGEFAR (Ege Ünv) ve Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi işbirliğinde gerçekleşen “III. Ulusal Biyosidal Kongresi'ne katılmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen davetliler, Şanlıurfa’da katıldıkları sıra gecesinde günün yorgunluğunu bir kenara atıp, davul zurna eşliğinde halay çekip, gönüllerince eğlendiler.

Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu’nun birbirinden güzel Urfa türkülerine eşlik ederek eğlenen davetlilere gecede yöresel yemeklerin yanı sıra çiğköfte yoğruldu. Çiğ köftenin yoğruluşu sırasında ellerindeki cep telefonlarıyla bu eşsiz anı ölümsüzleştirmek isteyen bilim adamlarının oluşturduğu görüntü ise görülmeye değerdi.

İnanç ve kültür merkezinin önemli duraklarından biri olan Şanlıurfa'da gördükleri tarihi ve turistik değerler karşısında oldukça etkilendiklerini ifade eden bilim adamları Urfa’yı ve sıra gecesini çok sevdiklerini söylediler.

III. Ulusal Biyosidal Kongresi Başkan Yardımcısı, Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Şahin Toprak, kongrenin Urfa’da gerçekleştirilmesinin kentin tanıtımı açısından büyük bir önem taşıdığını kaydetti.


Türkiye’nin dört bir yanından kongreye katılımın yüksek oluşundan duyduğu memnuniyeti ifade eden Toprak, “Yoğun bir çalışma temposu içersinde olan bilim adamları Şanlıurfa’da katıldıkları sıra gecesinde gönüllerince eğlenme fırsatı yakaladılar. Stres attılar. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı gecede doyasıya eğlendik ve Urfa’nın yöresel mutfağından yemekler sunduk. Katılımcılar karşılaştıkları misafirperverlikten dolayı Urfalılara teşekkür ediyorlar” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.