banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Beykapısı Köprüsü restore edilmeli



Küçük, yaptığı yazılı açıklamada, Şanlıurfa Belediyesini Beykapısı Surları ve Mahmutoğlu Kulesi'nde sürdürdüğü restorasyon çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Aynı bölgede bulunan tarihi Beykapısı Köprüsü'nün de restorasyon çalışmalarına dahil edilmesini talep eden Küçük, şunları kaydetti:

"Mahmutoğlu Kulesi önünde yaklaşık 800 yıl önce yapılan ve 1980'li yıllarda yıkılan Beykapısı Köprüsü'nün buradaki restorasyon çalışmaları içinde olmadığını öğrendik. Özellikle turizmin gelişmesi açısından tarihi değerlerimizi korumak ve tarihi yapılarımızı ön plana çıkarmanın ne kadar önemli olduğunu düşünürsek, bir zamanlar üzerinden deve kervanlarının geçtiği bu tarihi köprü de mutlaka bu restorasyon çalışmanın içinde yer almalı, bu çalışma ile bu tarihi köprüde yeniden ortaya çıkarılmalıdır. Beykapısı Köprüsü olmadan yapılacak olan bu çalışmalar eksik kalacaktır. Yapılacak olan bu restorasyon çalışmalarına kaynaklık edecek onlarca eski fotoğraf elimizde mevcuttur. Bu fotoğrafları seve seve, Şanlıurfa Belediyesiyle paylaşabiliriz."

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.