banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Beyaz perdenin efsanesine veda

Beyaz perdenin efsanevi ismi Tony Curtis 85 yaşında Nevadadaki evinde hayata veda etti.

Amerikan sinemasının altın çağı olarak adlandırılan 1950lere damgasını vuran ünlü aktör Tony Curtis önceki gece Nevadadaki evinde hayatını kaybetti. Macar asıllı oyuncunun aktrist kızı Jamie Lee Curtis, 85 yaşında hayata veda eden babasının ölüm nedenini açıklamazken,  KOAH hastası Curtisin solunum yetmezliği yüzünden öldüğü tahmin ediliyor.

MARİLYN€ˆMONROE€ˆİLE€ˆAŞK€ˆYAŞAMIŞTI€ˆ

New Yorkta doğan ve gerçek adı Bernard Schwarts olan Curtis, 1949da Criss Cross filmiyle beyaz perdeye adım attı. 1959da rol aldığı The Defiant Ones/ Kader Bağlayınca ile Oscar alan Curtis, Marilyn Monroe ile birlikte oynadığı Bazıları Sıcak Severin yanı sıra, Houdini, Spartacus, ve Trapez gibi unutulmaz filmlere imza attı. 

1 milyon dolara tablo sattı 

€¢ Kariyerinde 140den fazla filmde oynayan Curtis, Marilyn Monroe ve Natalie Wood gibi isimlerle uzun süre aşk yaşadı. Oyunculuğunun yanı sıra iyi bir ressam olan Curtis, son dönemde kendini resme vermişti. Oyuncunun tabloları 1986da 1 milyon dolara satılmıştı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.