banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Belediyeden çıplak sanata destek

 Avusturyalı sanatçı Tina Fischer’in Şanlıurfa sergi salonunda Belediyenin katkılarıyla “Sanat” adı altında çıplak figürlerle hazırlanmış tablolar sergilendi.

 

Açılışta bir vatandaş Başkan Fakıbaba’ya tepki gösterince Polis tarafından dışarı çıkarıldı.

 

Şanlıurfa Belediyesinin katkılarıyla Avusturyalı sanatçı Tina Fischer’in hazırlamış olduğu “Haleplibahçe Küresel” adlı resim sergisi bugün saat 17.00 Belediye Sergi Salonunda Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba ve Kültür Turizm müdürü Selami Yıldız’ın katılımı ile açıldı. Açılışta tablolarla kimse ilgilenmezken, ikramlarda ise kuyruklar oluştu.

 

Sergiyle ilgili olarak konmuşan Başkan Fakıbaba “Eski tarih ile yeni tarihi bir araya getirmiş olan Tina Fischer’i kutluyorum, yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 

Tina Fischer, ise konuşmak istemedi.

Sergide Haleplibahçe figürlerinden oluşan toplam 15 tabloda var.

Bugün açılan sergi, 26 haziran’a kadar açık kalacak.

 

TİNA FİSCHER KİMDİR

Avusturya’da doğdu.Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’de Seramik ve Endüstiriyel Tasarım Okudu.1993 yılına kadar Prag’da yaşadı.1996 Yılından biri de İstanbul’da yaşıyor.Sanatçı,kişisel, grup ve karma sergiler,performance ve happening üzerine çalışıyor

 

 

www.balikligol.com

 

 


Tina Fischer sergi balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.