banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Belediye 3 bin kitap dağıttı

 Eğitim-Sen ve Kültür ve Sanat Merkezi çalışanlarının organize ettiği film gösterime devam ediyor.
Viranşehir'de ilk defa sinemaya gelen çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık 4 bin öğrenci film izlerken oldukça mutlu oldukları gözlendi. Film bittikten sonra çocuklara hikaye kitabı dağıtan Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun, "Çocuklarımızın zamanlarını doğru işlerle geçirmesi için zaman zaman bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Ayrıca çocuklarımızın okuma alışkanlıklarını canlı tutmak amacıyla sinemaya gelen öğrencilere kitap dağıtıyoruz. Şu ana kadar en az 3 bin çocuğumuza kitap dağıttık. Bu
etkinliklerimiz devam edecek"
dedi.
Öte yandan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şeyhmus Çakırtaş, "Merkezimizin sinemasın ilgiyi sürekli canlı tutmak istiyoruz. Bu amaçla çocuklara yönelik programlara ağırlık vereceğiz. Amacımız bir sinema kültürü oluşturmak, çocuklarda seçici olmayı sağlamaktır. Düşünen, sorgulayan ve değişimi esas alan bireyler kültür ve sanatla donatılırlarsa, çağa denk düşen davranışlar sergileyebilirler. Bu açıdan kültür sanat faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Vizyondaki filmleri gösterime sunuyoruz. İstanbul salonlarında gösterime giren yapıtlar, genelde bizde de gösterime giriyor" diye konuştu.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.