banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Bediüzzaman'ın vefat ettiği otel onarıldı

Vali Celalettin Güvenç, açılışta yaptığı konuşmada, kent için manevi değeri yüksek bir mekânı açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Otelin restorasyonuna Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın küçük bir destek verdiğini belirten Vali Güvenç, otel sahibine teşekkür ederek, "Otelin özel maneviyatı var, değeri büyük. Buranın restore edilip hizmete açılması önemli bir olay. Tarihimize, kültürümüze, değerlerimize ve inancımıza sahip çıkmamız lazım. Bu sadece eski bir otelin restore edilip açılması değil, bu anlamda manevi değeri yüksek olan bir hizmet. Müteşebbisimize teşekkür ediyorum. Allah hayırlı etsin" dedi.

 

İşletme sahibi Mehmet Çadırcı da otelin 1950'de babası tarafından yaptırıldığını hatırlatarak, "Bediüzzaman Said Nursi Efendi 1960'ta 4 gün kaldığı otelimizde vefat etti. Bizler de o zata saygıdan dolayı o günden beri kaldığı odaya hiç bir zaman müşteri kabul etmedik. Yaklaşık 60 yıldır muhafaza ettiğimiz odayı aslına uygun bir şekilde restore ederek mescit olarak kullanıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç ve beraberindekiler, açılışını yaptıkları oteli ve Bediüzzaman Said Nursi'nin kaldığı odayı gezdi. Kentin inanç turizminde önemli bir yere sahip olan otelin restorasyonu yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olduğu ifade edildi.

 

Vali Celalettin Güvenç ve beraberindeki heyet otel açılışının ardından Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine geçerek, Semerkand Dergisinin Akçakale Temsilciliğinin açılışını gerçekleştirdi.

 

Programlar dahilinde Vali Celalettin Güvenç’e, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu eşlik etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.