banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Bediüzzaman Said Nursi’yi Vefatının 56. Yıl Dönümünde 56 Gençle Fatiha Ve Yasin Okuyarak Andılar


 56 genç, 56 Fatiha okuduktan sonra ruhuna Yasin-i Şerif okundu. Daha sonra Şanlıurfa Gençlik Merkezinde gençlere, Anadolu’nun Manevi Kandilleri programı kapsamında Üstat Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatı hakkında belgesel izletildi. Program bitiminde gençlerle Bediüzzaman Said Nursi hakkında sohbet edilerek, hayatından kesitler anlatıldı.
Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp “Gençlik ve Spor Bakanlığımız “Yeni Bir Nefes” projesi kapsamında, Anadolu’muzun önemli ve manevi kişiliklerine önem vermektedir. Bilindiği gibi Bediüzzaman Said Nursi, Şanlıurfa’da iken vefat etmiş ve ilk Şanlıurfa’da defnedilmiştir. Bizde bu bağlamda 23 Mart 1960 yılında vefat eden Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 56. Yılında üstadı anmak için 56 gencimizle, Balıklıgöl’de bulunan ve ilk defnedildiği mezar olan makamına gittik. Burada ilk defnedildiği makamı bilmeyen gençlerimiz Yasin ve Fatiha okuyup, ümmet olarak Müslümanların bir araya gelmesi gerektiğini o zamandan bizlere haber Bediüzzaman Said Nursi’yi andık. Böyle farkındalık oluşturan bir etkinlik yapmaktaki amacımız, Üstadın bizlere risaleler yoluyla verdiği mesajları gençlere ulaştırmak gayretidir. İnsan geçmişini bilmeden geleceğe yürüyemez. Amacımız, geleceğe sağlam adımlarla yürüyen gençler yetiştirmektir.” diyerek sözlerine son verdi.
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Murat Önen ise “Öncelikle böyle farklı bir etkinliği düzenleyerek, Bediüzzaman Said Nursi’yi gençlerin tanımasını sağlayıp, onun bizlere bıraktığı ihlas ve uhuvvet mesajları yeni nesillerimize aktaran Şanlıurfa Gençlik Merkezimize teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum. Anadolu’nun Manevi Kandillerinden Bediüzzaman Said Nursi çok büyük bir şahsiyettir. Böyle insanları gençlerimize unutturmamak gerekir. Unutturmamak için bu tarz etkinlikleri, projeleri artırmamız gerekmektedir. Bu kandiller sayesinde gençlerimiz geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceklerdir. Bu etkinlikte emeği geçen tüm çalışanımıza ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.