banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Diyanet İşleri Başkanlığı Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından ‘Medeniyet Okumaları’ konulu seminer düzenlendi.

Her ay düzenli bir şekilde yapılan ‘Medeniyet Okumaları’ semineri Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları (ŞASEMKOM) derneğinde gerçekleştirildi. Seminere Araştırmacı-Yazar Yusuf Kaplan, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ve çeşitli STK temsilcileri katıldı.

Yakın tarih ve küresel sistemin çarklarında eriyen insanlığın geldiği noktayı, vahameti gözler önüne seren Araştırmacı-Yazar Yusuf Kaplan, bölgenin ve dünyanın geleceğini belirleyecek 3 aktörün var olduğunu kaydetti.

Tarihin bundan sonraki süreçte artık batılılar tarafından yapılamayacağını, Müslümanların ve diğer faktörlerin belirleyeceğini belirten Kaplan, “Bu coğrafyada batılıları korkutan bir ruh var. Şunu unutmamak lazımdır. Batılılar hiçbir zaman umutlar üzerinden var olamadılar hep korkular üzerinden var oldular, hükümran oldular. Yaptıkları bütün işkenceleri, zulümleri, haksızlıkları bir şekilde korkular icat ederek meşrulaştırmaya çalıştılar. Yaklaşık 25 yıldır 1989’dan sonra soğuk savaşın bitirilmesinden sonra başlayan bir süreç var. Bu süreçte açıkçası küresel sistem İngilizler tarafından yeniden kuruluyor.  Bin yıldır insanlık tarihini iki aktör yapıyor: Müslümanlar, batılılar. Bölgenin ve dünyanın geleceğini belirleyecek olan da 3 aktör var. Birincisi İngilizler, ikincisi İranlılar, Üçüncüsü ise biziz. Yani gelebileceğimize ilişkin en azından bir kuvvet, bir fiil olmasa bile büyük bir umut olduğumuzu gösterdik.” ifadelerine yer verdi.

“İslam Dünyası bütün dikkatleri bize yoğunlaştırdı”

Hakkaniyete, selamete dayalı tecrübemizin kolektif hafızada yer aldığı için İslam dünyasının dikkatlerini bize dönüştürdüğünü sözlerine ekleyen Kaplan, “İslam dünyasının omurgasını Ehl-i Sünnet oluşturduğu için İslam Dünyası bütün dikkatleri bize yoğunlaştırdı. Ta Güney Afrikadan, Kuzey Afrikaya; Balkanlarından Endonezya ve Malezya’ya kadar herkes bizden bir şey bekliyor. Bu beklenti boşuna değil, bu beklenti tarihi tecrübenin derinliğinin ve ortaya koyduğumuz adalete, hakkaniyete, selamete dayalı tecrübenin kolektif hafızada yer almasından dolayıdır.” şeklinde konuştu.

“Kurulacak bir medeniyeti canlandırma adına bu programı düzenliyoruz””

Daha sonra seminer hakkında bilgi veren Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, “Kurulacak bir medeniyetin canlandırma adına bu programı düzenliyoruz” diyerek şu ifadelere yer verdi:  “Bugün yaptığımız program bir yıldır süren projeydi. Her ay Yusuf Kaplan hocamızı buraya davet edip şehrimizin dinamitlerini, hocalarımızı toplayıp ‘Medeniyet Okumaları’ şeklinde bir program yapıyoruz.  Hedefimiz daha fazla kitap okumaya teşvik, daha fazla dünyadaki meselelerin ilme ve ilim yolculuğuna bir nevi heveslendirme. Bu noktada pratik hayata yönelik ilmi çalışma buna benzer birçok sebepler söyleyebiliriz. Kurulacak bir medeniyeti canlandırma adına bu programı düzenliyoruz.”

Seminer daha sonra karşılıklı sorular ve verilen ikramlarla son buldu. (Ramazan Casuk, Mustafa Gül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.