banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

Başkan Nihat Çiftçi, Yol Haritamızı Birlikte Çizeceğiz

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ‘Şanlıurfa'nın Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Birçok kesimden katılımcının bulunduğu çalıştayda Şanlıurfa’nın çevre sorunları ve çözümleri ile ilgili konular ele alındı.

Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen çalıştaya; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Akademisyenleri, İlçe Belediye Temsilcileri, Kurum Amirleri, Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Oda Başkanları katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “13 ilçenin tamamında hizmetler yürütürken bu alanlarda yaşayan insanlarımızın yaşam standardını yükseltiyoruz” dedi.

Başkan Nihat Çiftçi, Yol Haritamızı Birlikte Çizeceğiz
Çalıştayın tüm kurumlarca desteklenmesi gerektiğini belirten Başkan Çiftçi, “Büyükşehir Belediyemiz ile bağlı olduğu kuruluşlar ile 13 ilçenin tamamında hizmet yürütüyoruz, bu hizmetleri yürütürken bu alanlarda yaşayan insanlarımızın standardını yükseltebilmek adına çevreyi önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Çevre tüm insanların ortak değeridir. Bizler çevre kontrolü, çevre koruma ve çevrenin geleceğe taşınması anlamında Büyükşehir Belediyesi kanunu bizlere bu sorumluluğu yüklemiştir. Yasal boyutun dışında bizler insanımızı ilgilendiren her konuyu ilgili kurum ve kuruluşlar ile farklı açılardan değerlendirmemiz gerekiyor bu değerlendirme sonucunda ortak bir payda da buluşmamız gerekiyor. Gerçekleştirilen çalıştaya hep birlikte tüm birikimimiz ile destek olmamız gerekiyor, çünkü buradan çıkacak sonuçları Büyükşehir Belediye Başkanlığı uygulamalarında kullanılacaktır” şeklinde konuştu.

Başkan Çiftçi,  “Tüm kesimlerle Ortak Akıl İle Hareket Etmeliyiz”
Büyükşehir Belediye Başkanlığının çalışmalarında ortak akıl ile hareket etmek istediğini belirten Başkan Çiftçi, “Belediye Başkanlıklarını ilgilendiren birinci konu öncelikle katı atık yönetimi. Büyükşehir Belediyesi 13 ilçede katı atık aktarma istasyonları ile atıkları merkeze taşıyarak ayrıştırıyor burada tesiste ayrıştırılanlar geri dönüşüm olmak üzere farklı alanlarda kullanılıyor. Tesislerimiz şuan faaliyet de ve aynı ciddiyet bu çalışmaları yürütüyoruz. Atık su arıtma tesisi anlamında da merkez ve ilçelerde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çevre kavramı birçok hassas alanı kapsıyor. Bu çalıştay da çıkacak sonuçları Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben kayda alırım çünkü bu çalıştayın ortak payda ile çok yönlü bakış açısıyla gerçekleştiğini ve bu sebeple hata payının az olacağını biliyorum. Hedefimiz çevrenin korunması, çevreyi tehdit eden tüm riskleri olabildiğince bertaraf edilmesi asıl amaç. Bizlere düşen ortak akıl ile bilimin ışığında doğru uygulamalara birlikte karar vermektir bu yüzden Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ortak akıl ile hareket etmek istiyor ve bu yüzden kendi uygulamalarını masaya yatırarak ortak aklı yakılmanın derdinde bunu da bu şehirde yaşayan insanlar ile yapmak istiyor” şeklinde ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.