banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Başkan Çiftçi, Ünlü Yazar Aytmatov'un Anma Etkinliğine Katıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Türk kültürünü dünyaya tanıtan, şaheser niteliğindeki yapıtlarıyla dünyanın en çok okunan yazarları arasında yer alan Cengiz Aytmatov'un doğumunun 90'ıncı yıl dönümü Keçiören Belediyesi'nin anma etkinliğine katıldı. Törene Başkan Çiftçi'nin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbrahim Yunusov, öğretim üyeleri ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. 

"BAŞARI İÇİN ALIN TERİ, ZORLUK VE ACI GEREKİYOR"
Anma etkinliğinde konuşan Başkan Çiftçi, "İnsan kıymetli bir varlık. İnsanoğlu ait olduğu coğrafyaya aittir. Yaşadığı coğrafyadan bağımsız düşünülemez. İçinde olduğu, büyüdüğü halktan ayrı düşünülemez. Gelişmişliği, kalkınmışlığı, duyguyu, sevgiyi, aşkı kendi coğrafyamızda aramamız gerekir. Bin yıllardır medeniyetimiz Türk coğrafyası, bize ender sunulan bu medeniyet geçmişten gelen zenginliktir. Yazarımıza, romancımıza, hikayecimize, bilgi adamımıza baktığımızda başka yerlerde aramamak lazım. Kendi içimizde aramamız  ondan beslenmemiz lazım. Çocuklarımızı da onunla beslememiz gerektiğini düşünüyorum. İnsan olmak önemlidir. Yaşamın aslında var oluşudur. Büyük adamları, büyük düşünürleri zor şartlar ortaya çıkarır. Zafere giderken dikensiz yol olmuyor. Başarı için alın teri, zorluk ve acı gerekiyor. Rabbim bu coğrafyaya, Türk milletimize hiçbir zaman acılar yaşatmasın. Ama o acı koşulları duygu ve düşüncelerimiz oluyor ve dolayısıyla eserlerimizde kendini gösteriyor. Bilge kişi Cengiz Aytmatov'u rahmetle yad ediyorum" dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.