banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Eyyübiye Belediyesi Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Başarılı kız öğrencilere Avrupa'da staj

Eğitim ve öğretime 2008–2009 döneminde başlayan İsmail Nazif Bayraktar Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Bölümü'nden 10 öğrenci, hazırladıkları “Avrupa´da Hasta ve Yaşlı Bakımı projesi ile Almanya'da staja yapmaya hak kazandı.

Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın hazırladığı, Leonardo da Vinci projeleriyle Avrupa'dan ödenek alan İsmail Nazif Bayraktar Kız Teknik ve Meslek Lisesi, proje kapsamında öncelikle öğrencilerine yabancı dil hazırlık kursu vererek, kaynaştırma çalışmalarından sonra 3 hafta sürecek olan staj yapmak üzere 10 öğrenci, 2 Öğretmen ve Müdür Yardımcısı ile birlikte Almanya’ya eğitime gönderdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İsmail Nazif Bayraktar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Zekiye Doğu, ''Avrupa'ya öğrenci ve öğretmen gönderen okulumuzun eğitimi, Avrupalılaşmanın da sayesinde belirli kaliteye yükseldi. Bu durum kayıt sırasında ilgiyi artırıp, daha kaliteli öğrencilerin gelmesiyle okulumuz Şanlıurfa'nın sayılı okulları arasına girmesi sağlamıştır. Çok yeni bir okul olmamıza rağmen bu kadar kısa bir sürede okulumuza başarı getiren başta okul Müdürümüz ve şimdi il Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapan Hülya Aydoğdu Hanım Efendi olmak üzere öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi, kutluyorum.'' dedi.

LEONARDO DA VİNCİ HAREKETLİLİK PROJESİNİN AMACI

Temel düzeyde mesleki eğitim alan öğrencilerle, işsizler de dâhil olmak üzere işgücü dünyasındaki kişiler ve mesleki eğitimden sorumlu kişilerin katıldığı ülkelerarası staj ve çalışma ziyareti olarak adlandırılabilecek hareketlilik faaliyetleridir.

Projelerle temel mesleki eğitim ve sürekli mesleki eğitimin Avrupa boyutunun güçlendirilmesi, kişilerin teori ve uygulama içeren faaliyetlerden, özellikle iş bağlantılı eğitimle deneyim kazanmaya teşvik edilmesi, dil becerilerinin, ülkelerarası bağlantıların, eğitmenler ve insan kaynakları yöneticileri için başarılı uygulamaların değişimlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Staj yapmak üzere Almanya’ya giden öğretmen ve öğrencileri İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Hülya Aydoğdu, Fevzi Çelik ve Hadi Bedir uğurladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.