banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Başarı Şerif Özden İlk Öğretim Okulunun birleştirme yanlışlığı

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl uygulamaya konulacak olan karar nedeniyle bölgedeki veliler tepki gösterdi.

 

Karaköprü’de aynı bölgede bulunan Başarı Şerif Özden İlk Öğretim Okulu ile Mete Has İlk Öğretim Okulunun ilk ve orta kısımlarının birleştirilmesi kararı çocuklarının eğitimine ve psikolojisine zarar vereceğini iddia eden öğrenci velilerinden Suat Simsaroğlu; “Mete Has İlk Öğretim okulu İlk öğretim olacak, Başarı Şerif Özden İlk Öğretim Okulu ise ortaokul olacak. Bu kararı nasıl aldılar bilmiyorum ama fiziki yetersizlikler var. Bir kere Mete Has’ın derslikleri bu yoğunluğu kaldıramaz. Biz veliler olarak Başarı Şerif Özden İlk Öğretim Okulunun araç gereçlerini tamamlayarak çocuklarımızı burada eğitime aldırdık. Şimdi çocuklarımızın Mete Has’a gönderilme kararı çocuklarımızın hem fiziki yetersizlik hem de psikolojik yönden zarar görecekler. Bu kararı doğru bulmuyoruz. Yetkilileri bu kararı tekrar gözden geçirmelerini istiyorum” dedi.

Aldığımız bilgiye göre Başarı Şerif Özden İlk Öğretim Okulunun 32 dersliği var. İstenirse 40 dersliğe çıkarılabilir. Mevcut 1. Sınıf derslikleri 10, 2. Sınıf derslikleri 6, 3. Sınıfları ise 4 dersliktir. 2013-2014 yılında da tahmini verilere göre 11 derslik 1. Sınıf açılması öngörülüyor. Milli Eğitimin aldığı mevcut karar uygulanırsa, Orta okullar Başarı Şerif Özden’e alınırsa, mevcut dersliklerin yarısı boş kalacak.

 

Mete Has İlk Öğretim Okulunun ise bodrum katında 2, genelde ise 20 dersliği bulunuyor. 1. Sınıf derslikleri 7, 2. Sınıf derslikleri 4 ve 3. Sınıf derslikleri 4 derslikten oluşuyor.

 

Başarı Şerif Özden İlk Öğretim Okulu öğrencilerinin Mete Has İlk Öğretim Okuluna aktarıldığı takdirde sınıf mevcutlarının 40-45’e kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Tam tersi durumda ise söz konusu yığılmaların olmayacağı tahmin ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.