banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir

Balıklıgöl’de Şiir Şöleni Başlıyor

Anadolu Yazarlar Birliği’nin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Eyyübiye Belediyesiyle birlikte düzenlediği V. Ulusal Balıklıgöl Şiir Akşamları “Şiir Aşkına” temasıyla yarın (7 Haziran) Şanlıurfa’da başlıyor
Türk ve dünya şiirinin seçkin şairlerinin yanı sıra, ülkemizdeki önemli edebiyat dergilerinin yöneticileri, şiir organizasyonlarının koordinatörleri, akademisyen ve gazetecilerin katılacağı etkinlik 7 Haziran 2014 Cumartesi günü saat 10.30’da Balıklıgöl açık alanda  “ŞAİR YÜZLERİ VE ŞİİR SERGİSİ” ile başlayacak. Sergi etkinlik sonuna kadar gezilebilicek.
Oturum Başkanlığını TRT Türk Program Sunucusu Şair-Yazar Özcan Ünlü’nün yapacağı, Star Gazetesi Kültür Editörü Bedir Acar, Daily Sabah Yazarı ve Lacivert Dergisi Gen. Yay Yönetmeni Meryem İlayda Atlas,  Yenişafak Gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan ve şair Hüseyin Akın’ın konuşmacı olarak katılacağı “Ulusal Medyanın Şiire Bakışı”  Panel, 7 Haziran 2014 Cumartesi 11.00 Şair Nabi Kültür Merkezi’de başlayacak.
Panelin ardından 12.30’da aynı mekânda şiire gönül ve emek vermiş 50 yaş üstü Urfalı Şiir Ustalarına Ödül takdim edilecek.
Şanlıurfa’nın en önemli tarihi ve kültürel değerlerinden olan Gümrük Hanı’nda Şairler, genç şair ve şiir severlerle 7 Haziran 2014 Cumartesi 14.30’da  “Taşra ve Şiir” konulu bir atölye çalışması yapacak.
Etkinliğin finali olan “V. ULUSLARARASI BALIKLIGÖL ŞİİR AKŞAMI” 7 Haziran 2014 Cumartesi 20.00 BALIKLIGÖL AMFİ’de gerçekleştirilecek ve şölen Edessa Tv’den canlı olarak yayınlanacak.
 
Nijerya, Bosna Hersek, Tunus, Çin gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye’nin farklı illerinden gelen şairlerin şiirlerini seslendirecekleri etkinliği Kanal T TV’den ünlü şiir yorumcusu Niyazi Gedik sunacak.  Etkinliğe katılacak şairler ise şöyle:
1.    ALİ AKBAŞ
2.    ALİ AYÇİL
3.    ATİLLA MARAŞ
4.    BAHTİYAR ASLAN
5.    BEJAN MATUR
6.    ENSARA TÜFEK (Bosna Hersek)
7.    EMEL DEMİREZEN
8.    FATMA ŞENGİL SÜZER
9.    FARUK HABİBOĞLU
10.    HAMMED RAHMON (Nijerya)
11.    HANA MESSAOUDİHANOU (Tunus)
12.    HÜSEYİN AKIN
13.    HÜSEYİN KARACA     
14.    ISMAIL KILIÇARSLAN
15.    MEHMET AYCI
16.    NECDET KARASEVDA
17.    MEHMET KURTOĞLU
18.    ÖZCAN ÜNLÜ
19.    RECEP GARIP
20.    REZIWANGULI YUSUPU (Çin)
21.    SELÇUK KÜPÇÜK          
22.    TALAT ÜLKER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.