banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Balıklıgöl ne zaman farklı dillerle tanıtılacak?
Peygamberlerin atası hazreti İbrahim ateşe atıldığında düştüğü mekân olarak kabul edilen alanda tanıtıcı tabelaların tek dilli olması ziyarete gelen yabancı turistleri zorda bırakıyor.
Tarihi kültürü ve doğal zenginlikleri ile yerli ve yabancıların uğrak yeri olan peygamberler şehri Şanlıurfa kendini yenilemeye çalışıyor.
Peygamberlerin Atası Hazreti İbrahim, ateşe atıldığında düştüğü yer olarak kabul edilen balıklıgöl’deki mekân ise kendini yenilemekten uzak duruyor.
Tarihi ve turistik mekânların tanıtım tabelalarının farklı diller olması gerektigini defalarda gündeme taşıdık ve nihayet farklı dillerde yazılan tabelalar asılmaya başlandı.
Balıklıgöl alanındaki ışıklandırmanın yetersiz olduğunu yine Kanal Urfa gündeme taşıdı ve yetkililer bu haklı talebe duyarsız kalmayarak ışıklandırmayı ihale ederek revize ettiler.
Ama halen sorun olarak bekleyen ve defalarca gündeme getirilmesine rağmen bir türlü gerçekleşmeyen sıkıntı halen aynen devam ediyor.
Peygamber Şehri olarak adından söz ettiren Şanlıurfa Balıklıgöl alanında yer alan ve hazreti İbrahim ateşe atıldığını düştüğü yer olarak rivayet edilen döşeme camiinin önünde tabela bir türlü yenilenmedi ve farklı dillerde yazılmadı.
Her gün binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen dua okunan mekânda hazret İbrahimin ateşe atıldığı mekân olarak tanıtılan alanda halen Türkçe anlatımlı tabela duruyor.
Özellikle yabancı ziyaretçilerin rehber olmadığı zaman anlamada zorlandıkları mekânda neden faklı dillerde anlatım tabelaları asılmıyor acaba?
Hazreti İbrahim’in ateşe atıldığında düşütü mekân olarak rivayet edilen yere faklı dillerde tabelalıların asılması engelleniyor mu yoksa yetkililerin dikkatini çekmiyor mu acaba?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.