banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Balıklı göl piknik alanı olmaktan çıkarılmalı‏

Özellikle hafta sonu günlerinde Balıklıgöl’de aşırı yoğunluk oluştuğunu anımsatan ŞURO Başkanı Türkmen, Balıklıgöl’ün girişine turnikelerin koyulmasını istedi.
Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası(ŞURO) Başkanı Kamil Türkmen, Balıklıgöl’de oluşan yoğunluğun giderilmesinin, girişe konulacak turnikelerle mümkün olacağını söyledi.
Şanlıurfa’nın hem tarihi yapısını içerisinde barındıran hem de kutsallığıyla bilinen Balıklıgöl’e gelen ziyaretçilerin rahatça gezebilmesi için girişe turnikelerin konulması gerektiğini belirterek, bu şekilde yoğunluğun önüne geçilebileceğini söyledi.
Hafta sonu günlerinde çoğu ailenin gelip oturarak zaman geçirdiği Balıklıgöl’de turistlere yer kalmadığına vurgu yapan Türkmen, “Balıklıgöl’de özellikle hafta sonu günlerinde oluşan yoğunluk nedeniyle, buraya gelen turistler rahatlıkla gezemiyor, bu yüzden girişe turnikelerin konulması gerekiyor. Özellikle hafta sonu günlerinde oluşan yoğunluk nedeniyle, gelen turistler rahat edemiyor ve rahatça dolaşamıyor. Bu nedenle Balıklıgöl’ün mesire alanı olmaktan çıkartılması gerekiyor. Bu konuda özellikle belediyemizin, turizm zabıtalarını harekete geçirerek, bu bölgede piknik tarzı oturan misafirleri engellemeli, bu insanların yiyecek içecek ihtiyacını başka parklarda karşılamalıdır. Balıklıgöl, bir ören yeri, bir ziyaret yeri olarak algılanmalıdır. Piknik yapmak isteyenler başka alanları kullanmalı ve bu çirkin görüntülerin oluşması kolluk güçleri tarafından engellenmelidir. Bu nedenle giriş ve çıkışlara turnikelerin yerleştirilmeli ve kontrollü bir şekilde girişler yapılmalıdır” şeklinde konuştu.
VATANDAŞ’DA ŞİKAYETÇİ!..
Konuyla ilgili konuşan bir vatandaş, giriş çıkışların kontrollü bir şekilde olması gerektiğini savunarak, “Balıklı göl gibi bir yerin piknik alanı olarak görülmesi gerçekten hoş bir durum değil. İl dışından gelen turistler burayı ziyaret etmek için gelirken, çoğu kişi de buraya oturmaya veya piknik yapmaya geliyor. Başka illerdeki bu tür yerler hep koruma altında ve giriş çıkışlar kontrollü bir şekilde yapılıyor. Buranın da öyle olmasını bekliyoruz. Bu anlamda belediyemizin gerekli çalışmaları yapmasını bekliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.