banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

Bakan Çelik ve Avcı Şanlıurfa’da 130 okulun temeli attı VİDEO

Temel atma töreni Folklor gösterisiyle başladı. Ardından törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edildi. Şanlıurfa Yenişehir’de bulunan Profilo İlköğretim Okulunda gerçekleşen temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Zeynep Karahan Uslu, Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, AK Parti İl Başkanı av. Yusuf Eğilmez, Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri, Belediye başkanları ve bürokratlar katıldı.

 

2078 DERSLİK OKUL

Açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, katılımcılara teşekkür ederek yapılan çalışmalarda 130 okul,2078 derslik okulların temel atma töreninin gerçekleştiğini ifade ederek toplam maliyeti 320 milyon 873 Bin 546 TL’nin harcanacağını belirtti.

 

GÜNEŞİN ÇOCUKLARI

Çocukların saf ve ışık saçan bir kuşak olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Metin İlci; “Güneşin ışıkları gibi etrafı aydınlanan saf ve temiz çocuklarımız için bugün Şanlıurfa’da devasa bir yatırım yapıyoruz” dedi.

Bürokrasiden şikayet eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç; “Geçmişte bürokrasinin verdiği zorluklarla mücadele ettik. Şimdi ise 130 okulun temelini atıyoruz” dedi.

 

EĞİTİMİN OLMADIĞI YERDE SORUN VARDIR

Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik; “Çocuklarımızın derslerine ve milletine faydalı şeyler yapması için bu yatırım ve hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Bunun sebebi birlik ve beraberlik içerisinde arkadaşlarımızla çalışmaktır. Eğitim olmadığı yerde çok sorun vardır, bunun sebebi eğitimsizliktir. Bunu önlemek için çalışmalarımız yoğun devam edecektir” dedi.

 

AZ LAF ÇOK İŞ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, 130 okulun temel atma törenini gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek; “İnşallah temelini atacağımız bu okullarımızın açılışını da hep beraber yapacağız. Bizim bir sloganımız var az laf çok iş” ifadelerini kullandı.

 

KONUŞMALARIN ARDINDAN TEMEL ATMA TÖRENİNE GEÇİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından yüklenici firma yetkilileriyle sözleşme gerçekleşti, imza atıldı. Temel atma töreni protokol üyelerinin katılımıyla butona basarak görsel şekilde gerçekleşti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.