banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Bahçeşehir Üniversitesi Urfa City'de Sergi Açıyor


Başbakan Danışmanı Prof. Dr. Bekir Karlığa önderliğinde Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan Batıya Doğru Akan Nehir Belgeseli Fotoğraf Sergisi” çarşamba günü saat 11:00'de Urfa City (Mozaik) AVM’de Şanlıurfalı sanatseverlerle buluşuyor.


BATIYA DOĞRU AKAN NEHİR

Dünya çapında 200’den fazla uzmanın katkısı olan bu Belgesel, 10 farklı ülkede çekilmiş. İki yıl hazırlık, iki yıl da çekimler için vakit harcanmış. Ünlü yönetmen ve yapımcı John Milius belgeselin gönüllü danışmanlığını yapmış. Ralph Salmi, Bettany Hughes, Prof. Dr. Haluk Gürgen, Doç. Dr. Savaş Arslan gibi isimlerin görev aldığı Belgeselin yapımcı firması Lion Tv
Belgeselde. Çin’de Sarı Nehir, Hindistan’da İndus ve Ganj, Mezopotamya’da Fırat ve Dicle, Mısırda Nil, Amerika’da Mississipi ve Amazon, Avrupada Tuna boyları birer medeniyet havzası. Batıya Doğru Akan Nehir, kıyısında yeni bir medeniyetin değil, yeni bir medeniyet bilincinin oluşması için akıyor. Medeniyetlerin çatışmaya değil barışa götürecek ortak yönlerini vurguluyor Belgesel.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.