banner2
Öne Çıkanlar toz Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy Haliliye Beyaz TV ural

Bahara Kitaplı Karşılama

   

Şanlıurfa Valiliği tarafından başlatılan "Işığımı Arıyorum, Okuyorum'' ve  Siverekli üniversite gençlerinin başlattığı "Siverek'te kütüphanesiz köy okulu kalmasın" adı altında başlatılan kitap kampanyasına Siverek'te cadde ortasında kitap okuyarak hem baharın gelişi kutlandı, hem de insanların kampanyaya farklı açıdan bakarak hassas olmaları vurgulandı..

     Kitap okuma etkinliği çerçevesinde İlçe kaymakamı Kemal YILDIZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Lütfü BALKIR, Siverek Vilayet Yapma Derneği Başkanı Koçali AYMAZ Siverek Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman ÖTLÜ ve etkinliğin öncüleri Radyo Süper FM çalışanları, Siverek Meslek Yüksekokulu öğrencileri çok sayıda vatandaşın katıldı.

 İlçe merkezindeki Atatürk anıtında bir saatlik kitap okuma etkinliğinden herkes mutlu ayrıldı.    

     Konuyla ilgili açıklama yapan  İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız, "Siverek Medya Grubunun  bu anlamlı etkinliğinden dolayı kutluyorum baharın gelişini kitap okumakla  karşılamak  güzel" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Lütfü BALKIR ise "bu etkinliklere toplum olarak ihtiyacımız var. Kitap okuma oranımızın düşük olduğu bir toplumda, sağlıklı nesillerin söz konusu olmadığı ve cehaletin yaygın olduğu bir toplum düşünülemez ve bu tür eğitim projelerine gerekilen hassasiyetin gösterilmesi gerekir" diye konuştu.

Ayrıca etkinliğin Öncüsü Siverek Medya Grubu  Genel Koordinatörü  Abdullah Hakan LALE ise  yaptığı açıklamada: "bu etkinliği mevcut olan iki projeye halkımızın dikkatini çekmek ve kitap okumayı herkese benimsetmek,  projeye birey olarak hepimizin katkıda bulunması gerektiğini Ekip arkadaşlarımla beraber böyle bir etkinliğin faydalı olacağını, insanlarımızın bu konuda hassasiyetlerini göstereceklerini umuyoruz . Tabi ki projenin  öncüsü Şanlıurfa Valiliğine ve Siverek'te ise İlçe Kaymakamımız,  İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün bugün burada bizimle kitap okuyarak bize destekleri bizim doğru şeyleri yaptığımızı bilmek bunu da yaygınlaştırmak tabi ki birey olarak görevimizdir.  Bu anlamda başlattığımız bu etkinliğin önümüzdeki günlerde büyüklerimizin, iş adamlarımızın destekleri ile daha renkli ve güzel şeyler olacaktır.  Siverek'teki okulların kütüphanelerinde kitaplar çok eksik, hatta yok denilecek kadar az, kimi okullarda kütüphane bile yok Bilinçli toplumun temel taşını, bilinçli nesiler teşkil eder. Valimiz Nuri Okutan bu alanda Şanlıurfa bölgesinde bir ilki başardı. Valimizin başlattığı kitap okuma projesini destekliyoruz. Ve Üniversiteli öğrencilerin de göstermiş olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz" dedi.

www.balikligol.com

http://balikligol.com/images/news/1416.jpg

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.