banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Küçük Çamurlu

BAĞLI, “HALFETİ TURİZM CENNETİ OLACAK”

Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve egzotik yapısıyla Türkiye’nin ve Dünyanın bir çok yerinden turistlerin akın ettiği bir kısmısular altında kalan Eski Halfeti’de açıklama yapan Prof. Dr. Bağlı, Türkiye’de ve bölgede en eski yerleşim yerlerinden en önemlilerinden biri olduğunun altınıçizdi.

Turizm sezonun başladığına ve ilçeye gelecek olan misafirleri ağırlamaya hazır olduklarınıifade eden Bağlı, Halfeti’ninöne çıkan özelliklerine değindi.

Halfeti’nin kendine özgüjeolojik ve sosyolojik yapısıile önemli bir yer olduğunun altınıçizen Bağlı, “Baraj sularının yükselmesiyle su altında kalan yerleşim yerlerinin ilçeye farklıbir turistik özellik kazandırdı. Su altında kalan yerleşim yerlerinin ilgi odağıhaline gelmesiyle başlayan turist akınında su altıdalışsporlarıiçin gelen konuklar, ilçede su altındaçok önemli tarihi eserleri keşfetme imkanısağlıyor”dedi.

Bölgede yer alan tarihi eserlerin rehabilite ve cephe iyileştirme çalışmalarının tamamlandığınısöyleyen Bağlı, Halfeti’de ilk olarak sokak iyileştirme ve destinasyonçalışmalarınıbaşlatacaklarınıvurguladı.

Prof.Dr.Bağlıaçıklamasının devamında şunlarıkaydetti: “Halfeti bir mikro klima alanı; değişik meyve, sebze ve bitkinin yetişebildiği kendine özgübir iklimi bulunan bir yerdir. Bir diğer özellik ise, baraj sularının su ve dalışsporlarının elverişli hale getirmişolmasıdır. Bunun hakkında önemli projeler hazırlayarak bölgeyi hem cazibe merkezi hemde turistik alanda Halfeti’nin tanıtımına katkıda bulunmasıiçin büyük bir çaba içerisindeyiz”.

İlk defa bir Halfetilinin TBMM olacağınıdile getiren Bağlı, “Halfetililerin sorunlarınıMeclise taşıyacağız. Halfeti TBMM’de konuşularak Dünya’ya tanıtılmasıiçin adımlar atacağız. Buradan sağlayacağımız katma değer ise Şanlıurfa’ya ve Halfeti’ye katkıverefahsağlayacaktır. Gülü, Camiisi, Taşevleri ve kendine özgümimarisiyle farklısosyolojik yapılarıiçerisinde barındıran toplumsal yapısıyla en önemli ve güzide merkezlerinden birisi olacaktır. Gerek tur operatörleri ve farklıalanlarda hizmet sunan sektör temsilcileriyle görüşmeler yaparak Halfetiyiönemli bir cazibe merkezi haline getirmeye çalışacağız. Bildiğiniz gibi Cittaslow (sakin şehir) ünvanıaldıve dünyada bu ünvana sahip çok az yerleşim yeri var. Bu ünvan Dünyadaçok az sayıda yerlere verilmiştir ve Halfeti’ye bunun verilmesi çok önemli bir avantaj. Halfeti bir markadır ve bu marka şehir ünvanınıgetirmek için elimizden gelen bütün çabayıgöstererek bütün dünyaya duyuracağız”şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.