banner2
Öne Çıkanlar Urfa toz Sugeldi Candeias Douglas Tanquee

Bağ’da sıra gecesi

Özellikle büyükşehirlerde sıra gecesi adı altında düzenlenen etkinliklerde sadece müzik grupları yer alırken, Şanlıurfa’da geleneksel olarak devam eden sıra gecelerinde ise çeşitli aktiviteler yaşanıyor.

Sıra gecelerinin sadece müzik dinlemeden ibaret olmadığını belirten Şanlıurfa’nın sevilen işadamlarından Şahap Dedecan, “Sıra geceleri sıradan olmamalı. Bu gecelerde müziğin yanı sıra sohbet, dertleşme, kaynaşma, tanışma, bilgi alış verişi gibi konularda yer almalı” dedi. Sıra gecesinde bulunan topluluğun birbirleriyle uyumlu olmaları gerektiğine dikkat çeken Dedecan, aksi halde o sıra gecesinin topluluğa zevk yerine sıkıntı vereceğini anlattı. Yıllardan beri aynı grupla sıra gecesi geleneğini sürdürdüklerini belirten Şahap Dedecan, şöyle devam etti:

“Kışın evlerde yaptığımız sıra gecelerimizi yazın havaların sıcak oluşu nedeniyle bağa taşıyoruz. Akabe’deki bağımızda her hafta bir gece toplanıp kebaplarımızı yapıyor, sohbetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu vesile ile haftanın yorgunluğunu atmanın yanı sıra arkadaşlık, dostluk ilişkilerimizin de kopmamasını sağlıyoruz. Zaman zaman misafirlerimiz de oluyor. Ama çekirdek kadromuz aynı.”

Arkadaşımız Mehmet Canbekli’nin konuk olarak yer aldığı Şahap Dedecan ve arkadaşlarının oluşturduğu sıra gecesinde şu isimler yer alıyor: Necati Canbekli,Bekir Kesik,Lüfer Basmacı,Nakşi Gülhan,Ali Batur,Recep Hoca,İbrahim Etem,Hüseyin Elektrikçi,İbrahim Demirkol.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.