banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu “Aydın’dan Ardahan’a Yaşayan Değerlerimiz (Mustafa Savaş)” konulu bir konser verdi.

 

Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Eşi Demet Okutan, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

 

Şef İbrahim Halil Altıngöz yönetimindeki koro, Şanlıurfa ve Anadolu türküleri ile Azerbeycan’dan türküler seslendirdi.  Konserde koroya Şanlıurfa’nın Türk Halk Müziği konusunda yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Mustafa Savaş’da bağlamasıyla ve söylediği türkülerle eşlik etti.

 

Konserden sonra Mustafa Savaş’a, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan verdiği hizmetlerden ötürü bir plaket verdi. Vali Okutan burada yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’nın birçok güzel özelliğinin bulunduğunu ancak insanın tanıyıp, bilmesiyle daha çok bu kenti ve içinde yaşayanları sevdiğini söyledi. “Şanlıurfa’nın en önemli özelliklerinden birisi de insanlarının titrek ve yanık yüreğe sahip olması” diyen Vali Nuri Okutan, “İnsanlarının misafir perverliği, duyarlılığı, diğergamlığı… O sıcak yüreği, hassas kalbi; sese, söze, saza yansıması da belki Anadolu’nun her yerinde ayrı güzellikte olmakla birlikte Şanlıurfa’da daha başka, daha farklı bir yürek derinliğinden geliyor.  O bakımdan bizi söylüyor, bizi dile getiriyor. Bizim dünyamızı, bizim gönlümüzü dile getiriyor. Şanlıurfa’da her insan, Mustafa Savaş kadar, Kazancı Bedih kadar duyarlı ve hassas. Bugün bize bu anı, bu mutluluğu yaşatan Sayın Müdürümüze ve Sayın Şefimize, tüm ekibe yürekten teşekkür ediyorum. Mustafa Savaş’ı bugün yeniden sahneye çıkarmanız çok güzel oldu bizi mutlu ettiniz” dedi.

 

                                                                

Bu arada Vali Nuri Okutan, konser sonrasında koroda bulunanlara karanfil dağıtıp, koro ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.