banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Avrupa bilgi yarışmasını Diyarbakırlı öğrenciler kazandı

Türkiye genelinde 1100 lisenin katıldığı, 'Avrupa Bilgi Yarışması'nda, Diyarbakırlı öğrenciler şampiyon oldu.

Avrupa Birliğıi Komisyonu’nca Ankara’da düzenlenen ’2010 AB Bilgi Yarışması’nın şampiyonu Diyarbakır Güler Şevki Özbek Anadolu Lisesi oldu. Yarışmada ikincilik ödülünü İzmir Bornova Anadolu Lisesi alırken Konya Mehmet Münevver Kurban Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Ülke çapında düzenlenen yarışmanın finalinde 18 ilden katılan takımlara, Avrupa Birliği, tarihi, kurumları, coğrafyası, kültürü ve Türkiye- AB ilişkileri ile AB’nin insan hakları ve çevre gibi konulardaki politika ve programlarına ilişkin sorular yöneltildi.
Yarışmayı kazanan Diyarbakır’lı öğrenciler, Şubat ayında Belçika ve Macaristan’a götürülcek. Şampiyon öğrencilere ayrıca, çeşitli hediyeler verildi.

Öğrencileri ile yarışma için Ankara’ya giden öğretmen Sabahattin Ateş, daha önce de bu yarışmada ikincilik ve beşincilik ödülü aldıklarını söyledi. Ateş, "Kamil Baran Başıbüyük, Jiyan Aytek, Bahar Ateş ve Yunus Bora’dan oluşan takımımız bu kez bizi şimpiyon yaptı. Başarıları ile gurur duyduk. AB’nin yolu Diyarbakır’dan geçer sözünü doğrulattılar. Biz artık AB’nin yolu Güler Şevki Özbek Lisesi’nden geçer diyoruz" dedi.

AB Bilgi Yarışması, Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile AB Bilgi Ağı tarafından ortaklaşa düzeniyor. Bilgi Ağı, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon ve Van’daki bilgi merkezlerini kapsarken, bu merkezlerin ticaret ve sanayi odaları, üniversiteler ve belediyeler gibi yerel ortaklar ile işbirliği içerisinde faaliyet göstererek Türk halkına AB ve Türkiye’nin katılım sürecine ilişkin bilgi sağlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.