banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

Atabay'dan Sunay'a ikaz, Görevden alındın
Şanlıurfa Vakfı Genel Başkanı Samet Atabay tarafından Görevden alınan Şanlıurfa Şube Başkanı Müslüm Sunay, Görevdeyim diye açıklamalarda bulunurken, Genel Merkez tarafından atanan Süleyman Gök ise göreve başladığını açıkladı.
Bu karmaşa üzerine Samet Atabaya yeni bir açıklama yaparak, Müslüm Sunay’ın görevden alındığı belgesini kamuoyuna açıklıyoruz.
Müslüm Sunay’a sert eleştirilerde bulunan Atabay; “Ben 46 yıllık  dernekler, Meslek Odaları  ve Siyasi partilerdeki hayatımda  Birçok insanları tanıdım ama  böyle bir insanla karşılaşmadım. Buna kim akıl veriyor. Kime çalışıyor  belli ama ! Değerli arkadaşımız  sayın Sunay  yasal olmayan beyanatlar  vermektedir. Muhalefetini daha gerçek, yasal, dikkatli ve seviyeli yapmasını istiyoruz” ded.
Sunay’ın kanunlara aykırı bir şekilde vakfı yönetmeye çalıştığını ifade eden Genel Başkan Samet Atabay; “Müslüm Sunay  uzun süre  Şanlıurfa Şube Başkanlığını yürütmekteydi; Bir Vakıf yöneticisinin  yasal olarak bir vakıf nasıl yönetilir. Nasıl uygulamalar yapılır. Kendisine Kanun yönetmenlik ve Şube'nin yönetiminin çalışmasında uygulama esaslarını yazılı  verdik. Bir yıldır kendisi kanun ve yönetmenlikleri dikkate almamıştır. Sizin Bir Genel Merkeziniz var. Vakıflar kanununa göre şubelerin Çalışmalarıyla ilgili denetim ve kontrolünden  Genel Merkez  sorumludur. Vakıflar Genel Müdürlüğü de Genel Merkezi denetler.
Sayın Sunay'ı vakfa hizmet vermiş  değerli Bir arkadaşımızdır. Ama gerçekleri  konuşmalı şubenin çalışma yöntemi vakıflar kanun ve yönetmenliğin 17. ve 18. Maddeleri gereği Genel Merkezin Kontrolündedir. Şube'nin  bugüne kadar yönetim çalışmasına bakıyoruz  9 yönetim  kurulu asil ve yedek 3 denetleme kurulu asil ve yedek, danışma kurulu ve 56 kurucular kurulu yönetim yapılandırmasına  bakıyoruz ve ayrıca kendi  kendilerine seçim sistemini de uyguluyorlar. Bu uygulama yasal olarak yanlıştır. Konuyla ilgili  dört defa karar alınmıştır. Bugün istifaların bahsettiği bazı arkadaşlarımız dahi bu kararın altında imzaları var. Şubenin  Görevden  alınmasını Sayın Sunay talep etmiştir. Genel Merkez olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün  tenkiti olmadan Şubenin yapmış olduğu  Bu hatalı uygulama düzeltilmiştir. Tüm arkadaşlarımıza Genel merkez olarak saygımız sonsuzdur. Bu nedenle Genel Merkez Sorumluluğunu  uygulama mecburiyetin de kalarak Kanun Yönetmenliklere göre 7 Kişilik Şanlıurfa yönetim kadrosu atanmıştır. Ankara Vakıflar Bölge ve Genel Müdürlüğü'ne resmi olarak da Bilgi verilmiştir.
Mevcut Genel Merkez Yönetimi  15 arkadaşımız bulunmakta, Bir arkadaşımız toplantılara 5 defa katılmadığından vakıf senedinin 12-4-f uygulaması olmuş, bazı Arkadaşlarımıza ise aşırı derecede baskı yapılmıştır. Şu an  13 arkadaşımızla  görev yapmaktayız. İstifa eden arkadaşların durumları yönetim  kurulunda görüşülecektir. Yedek te gösterilen arkadaşlarımız  mevcuttur. Gerekirse yerlerine atama kararı uygulanır.
Tekrar ediyorum Vakfa Maddi ve Manevi zarar  verilirse bunun yasal sorumluluklarını da düşünmelisiniz. Medya ve İnternet sayfalarına verdiğiniz beyanatlar ve Ayrıca  telefonlarınız çok çok önemli kimlerin adına yapıyorsunuz. Farkındayım önemli değildir. Vakıf siyasi bir yer değildir Vakıf senedinin 5.maddesi e-3-f inde açık olarak belirtilmiştir.  Önümüzde Şanlıurfa 'ya ve Halkına yapılması gereken Birçok önemli projeler var. Bu gibi konularla ilgilenmek istemiyoruz.


GENEL MERKEZ VE ŞUBELER ÇALIŞMALARINA DEVAM ETMEKTEDİR.
Şanlıurfa ya yakışır Urfalılara yakışır seviyeli politikalar yapmalıyız bu gibi hareketler utanç verici bir durumdur Şanlıurfalılara ve Urfalılara maddi ve manevi zarar verir ben mecburiyet karşısında Şanlıurfalılara görevimin ne sorumluğu bilinçli içerisinde halkımı izah etmek için bugün bu açıklamayı yaptım. Oysa bu açıklama yanlış görü yoruyorum vakfımızın iç çalışma yasal programıdır bu gibi açıklamaların bilgi vermesini ben zarar görüyorum güzel bir hareket olmadığında inanıyorum” dedi.
Abdullah Yiğit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.