banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

Anneler, Sertifikalarını Törenle Aldı

Törene İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Karaköprü Belediye Başkanının eşi Sema Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Erik, Okul Müdürü Yaşar Yılmaz, Okul Aile Danışmanı Fuat Yaşa ve anneler katıldı.

Törende İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala bir konuşma yaparak katılımcılara şunları söyledi: “Sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. Çağlayan Okullarımızın Ömer Türkmen Kolejinin çok değerli yöneticilerini, öğretmenlerini, gerçekten yürekten kutluyorum.

Buraya gelmeniz, bu seminere katılmanız çocuklarınıza verdiğiniz değerin bir göstergesidir. Siz olmazsanız bu toplum olmaz. Toplumun çok önemli bir yarısını teşkil eden kadınlarımızdır; onlar bizim annelerimiz, eşlerimiz, çocuklarımız, hayat arkadaşlarımız ve yol arkadaşlarımızdır. Kadınlarımız bugün hayatın her alanında var. Artık biz işi anladık, işin farkına vardık, kadınlarımızın olmadığı hiçbir yerde ahenk yok nezaket yok mezefet yok. Onlar varlarsa onların elleri dokunmuşsa hakikaten orada çok güzel şeyler olur.

Kıymetli anneler! Kız çocuklarımızı lütfen ne yapıp edip okullara gönderelim. Bütün gücümüzü bütün çabamızı bu alanda kullanalım. İyi yetişmiş bir anne kesinlikle evlatlarını da yavrularını da çok iyi yetiştirecek ve annelerimiz iyi yetişirlerse bu toplum daha ileri seviyelere gelecek, zenginleşecek, güzelleşecek, kalkınacak. Bugün Türkiye’miz artık bütün dünyanın hesaba kattığı bir ülke haline gelmiştir.

Bugün dışarıya gittiğiniz zaman Türkiye’nin gücünü ve büyüklüğünü görüyorsunuz. Bugün ekonomide 16. sıradayız. 2023 vizyonu diyoruz, herkes bunun için çalışıyor. İnşallah gücümüz artarak devam edecek ilk on ülke arasına gireceğiz. Amerika 2050 programını yaptı. Orada Türkiye, dünyanın yıldızı “benim “diyor. Türkiye’nin yıldız olduğu bir zamanda acaba ne olacağının hesaplarını yapıyorlar.

Bu sizlerle olacak. Türkiye’nin kalkınmasını ve gelişmesini ümitle bekliyoruz. Bu tabii ki bizim çalışmamıza ve gayretimize bağlı olan bir şeydir, asla cinsiyet ayrımı yapmıyoruz. Kadın, erkek bu yolda beraber yürüyeceğiz ve ülkemizi layık olduğu seviyelere, derecelere ulaştıracağız.

Aldığınız eğitim çok önemlidir. Özel okulları kendimizden farklı veya rakibimiz olarak görmüyoruz. Onlar da bizim kardeş okullarımız, paydaşlarımız. Biz beraberiz, çünkü herkes eğitimin bir ucundan tutmuş -bunun özeli resmisi yok bu işin- herkes çocuklarımızın gençlerimizin yetişmesi için çalışıyor.

Konuşmadan sonra Prof. Dr. İbrahim Canan’ın Aile İçi Eğitim kitabından velilere yapılan yarışma sonunda dereceye giren annelere ödüller verildi. Kursa katılan tüm annelere İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala tarafından sertifikaları dağıtılırken, program sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.