banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Angelina Jolie yönetmen koltuğunda

Angelina Jolienin ilk yönetmenliğini yapacağı, Bosnadaki savaş yıllarında yaşanan bir aşk hikyesini konu alan filmin ilk çekimleri, yarın Macaristanın başkenti Budapeştede başlıyor.

Jolienin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği filmin çekimleri Budapeşte ile Saraybosnada yapılacak ve 3 ay sürecek.

Filmde, Bosna-Hersekte yaşanan savaşta toplama kampına düşen bir Boşnak kızla, onu kurtarmaya çalışan bir Sırp genci arasındaki aşk öyküsü anlatılıyor.

FİLMİN BAŞROL OYUNCUSU BOSNA-HERSEKLİ ZANA MARYANOVİÇ


Filmin başrol oyunculuğunu Bosna-Hersekli aktris Zana Maryanoviç yapacak.
İlk defa yabancı bir yönetmenle çalışacak olan 27 yaşındaki Maryanoviç, film çekimlerinin bir bölümünün yapılacağı Budapeşteye gitmeden önce yaptığı açıklamada, böyle bir projede yer alacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Oscar ödüllü Angelina Jolienin mükemmel bir oyuncu olduğu kadar, çok iyi bir insan olduğunu ifade eden Maryanoviç, Jolie, dünya çapında yaptığı yardımlar ve Bosna-Hersek savaşında yaşananlara gösterdiği duyarlılıkla bunu kanıtlıyor, onunla çalışmak gurur verici dedi.

Bosna-Hersekin genç oyuncu yeteneklerinden biri olan Zana Maryanoviç, New Yorkta Fiorello LaGuardia sanat okulunu tamamladıktan sonra Saraybosna Sahne Sanatları Akademisi Oyunculuk Bölümünü bitirdi. Bugüne kadar dört uzun metraj filmde rol alan Maryanoviçin, sinema eleştirmenlerine göre en başarılı oyunculuk denemesi Kar filminde olmuştu.

Maryanoviç, Angelina Jolienin, Bosna-Hersekli yönetmen Aida Begiçin, savaş yıllarında kaybolan eşlerini bekleyen kadınların hikayesini anlattığı Kar filminin DVDlerini sipariş ettiğini anımsatarak, üstlendiği Alma rolünün, yeni filmi için büyük referans olduğunu sözlerine ekledi.

Jolienin filminde, Rade Şerbeciya ve Branko Curiç gibi eski Yugoslavyanın tanınmış aktörleri de rol alacak.

Film görüşmeleri sırasında Jolie ile e-posta aracılığıyla iletişimde olduğunu ifade eden Curiç, Jolieden gelen Love Jolie (Sevgilerle Jolie) imzalı e-postaların eşinin çok kıskandığını ifade ederek, Bir gün eşimin, Angelina Jolieyi kıskanacağını söyleselerdi çok gülerdim dedi.

Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliğinin iyi niyet elçisi olan Jolie, Brad Pitt ile birlikte 5 Nisanda Bosna-Herseke gelmiş, Kar filminin çekimlerinin de yapıldığı Gorajde ve Vişegrad kentlerindeki mülteci kamplarını ziyaret etmişti.

Bosna savaşıyla ilgili film çalışmaları kapsamında daha önce Sırbistandaki özel televizyon kanalı Pink TVnin sahibi Jelyko Mitroviç ile
anlaşan Jolie, Mitroviçin projeden vazgeçmesine rağmen çalışmasına ara vermemişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.