banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Altın Sofra İyilik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Balıklıgöl Amfi Tiyatroda düzenlenen açılış konuşmalarının ardından Vali Nuri Okutan ve eşi Demet Okutan, dostluk ve barış adına gökyüzüne sembolik olarak güvercin bıraktı. Ardından Hannah Berger Şanlıurfa türkülerini seslendirdi. Berger'in konserinin ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Berger'e Halil İbrahim Buluşmalarına katılımından dolayı plaket takdim etti.

Daha sonra sivil toplum kuruluşlarını ve başarılı olmuş yardım projelerini; ulusal ve uluslararası kamuoyuna tanıtmanın yanı sıra, yeni projeleri teşvik etme amacı güden Altın Sofra İyilik Ödüllerinin verilmesine geldi. Ödülleri Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Habib Arslan ve bürokratlar verdi.

IV. Uluslar arası Halil İbrahim Buluşmalarında Altın Sofra İyilik Ödüllerini bu yıl, "Havran Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı - Taşarası, Karalar, Hüseyin Beşeler ve Çakırdere Köyleri; Eğitim, Sosyal Yaşamı Geliştirme ve Kalkındırma Çalışmaları, Çınar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği - Sokaktan Okula, Okuldan Hayata Projesi, Ay Işığım Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği - Şanlıurfa'nın Sosyal Sorunlarının Çözülmesine Yönelik Faaliyetleri,  Erva Yalçın - 2005 Pakistan Depreminde Göstermiş Olduğu Örnek Davranış,  Abdulkadir Konukoğlu - Sani Konukoğlu Vakfı Aracılığı ile Yapmış Oldukları Yardım Çalışmaları ve Bir İnsanın Hayata Döndürülmesindeki Çabaları, Yusuf İslam -  Small Kindness Vakfı Aracılığıyla Yapmış Oldukları Yardım Çalışmaları ve Dünya'da Barış ve Hoşgörünün Sağlanması İçin Yaptıkları Çalışmaları, Rania Al Abdullah - Ürdün Nehri Vakfı Aracılığıyla Yapmış Oldukları Faaliyetler ile Kadın ve Çocuk Haklarının Korunması ve Geliştirilmesine Yönelik Çalışmaları, Fatma Demir Turgut - Afetzede Üç Kız Çocuğunun Tedavilerinin Yapılmasında ve Topluma Kazandırılmalarında Göstermiş Oldukları Çabaları, Weltweıter Eınsatz Für Arme (Wefa) - Uluslararası Alanda Yapmış Oldukları Yardım Faaliyetleri, Make-A-Wısh Foundatıon - Uluslararası Alanda Çocukların Mutluluğuna Yönelik Faaliyetleri" aldı.

Altın sofra iyilik ödülleri törenin ardından Antakya Belediyesi Mehteran Takımı bir dinleti sundu. Aralarında belediye zabıtaları, mezarlık görevlileri ve hizmetlilerden oluşan Ankatya Mehteran Takımı dinleyenlere keyifli anlar yaşatırken vatandaşların büyük ilgi gösterdiği gözlendi. Birinci günün finalini ise Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Korosunun verdiği konser ile son buldu.

Bin diyanet çalışanı arasından seçilen 40 görevlinin yer aldığı Diyanet Korosu, birbirinden güzel eserleri seslendirdi. ŞURKAV Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdem Diyanet Korosu'na bir plaket verdi.

Bu arada programların sunuculuğunu ulusal televizyon kanallarından tanınan Murat Yeni yaptı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.