banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

Altın Portakala Ballı protesto

Yönetmen Kaplanoğlu, Kusturicayı davet eden Altın Portakalı protesto için Balı festivalden çekti.

Antalya Altın Portakal Film Festivaline davet edilen Emir Kusturicaya bir tepki de Altın Ayı ödüllü yönetmen Semih Kaplanoğlundan geldi. Kaplanoğlu, Bosna Hersekteki Sırp katliamını doğal karşılayan Kusturicanın davetine karşılık filmi Balı, festivalden çekti.

Kaplan Filmden yapılan açıklamada Savaşa ve savaş suçlarına karşı bizleri birleştirecek tek kriter tek kimlik insan olmaktır. Sanatçı insanlığından ayrılamaz ifadeleri yer aldı.

Daha önce Altın Kozada ödül aldığı için yarışma bölümünden çekilen filmin, Altın Portakal kapsamındaki festival galası ve diğer etkinlikleri de iptal edilmiş oldu. Bu arada Kako Si?nin yönetmeni Özlem Akovalıgil de filminin adının protesto için yeterli olduğunu dile getirerek Kendisine gönülden hoşgeldin diyemeyiz, gönlümün diğer yanıyla proteste ediyorum dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.